Најновије

ВОЈСКА РАСТУРИЛА ЛЕГЛО ЏИХАДИСТА: Погођено неколико база!

Сиријска арапска војска (САА) је, како се извештава, проширила своје операције на северозападну покрајину Алепа, извештавају у недељу новине Ал-Ватан са седиштем у Сирији.

Војска у Сирији (Фото: Јутјуб)

Према тој публикацији, Сиријска арапска војска недавно је циљала џихадистичке линије снабдевања унутар југозападног Алепа, погодивши главне базе као што је пук 46, који се налази северно од границе Идлиба.

Поред штрајкова на пук 46, сиријске и руске ваздухопловне снаге су повећале своје нападе дуж аутопута Алеппо-Идлиб (вар. М-5 аутопут), ударајући џихадистичке циљеве у близини фарме ICARDA, Зорбе и Кана Тоумана.

Док се сиријска војска углавном ослањала на ваздушне нападе да би напала џихадске снаге, њихова висока команда је такође распоредила појачања из својих пешадијских јединица на овај фронт у јужном Алепу.

Извор из сиријске војске рекао је Ал-Масдару у мају да је неколико јединица појачања послано на овај фронт и размештено на линије фронта у близини града Хадхер.

Последњи пут, међутим, да је сиријска војска започела офанзиву у овом делу јужног Алепа, успели су да ухвате неколико области пре него што су стигли до града Кана Тоумана.

Успех Сиријске војске у Кан Тоуману био би краткотрајан, јер је контраофанзива Џаиша Ал-Фатеха резултирала губитком војске на неколико подручја, укључујући стратешки град Ал Еис и његова брда.

Војска погодила непријатељски дрон! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА