Најновије

МИГРАНТИ У СТРАХУ БЕЖЕ СА БАЛКАНА! Аустријски детектив открио застрашујуће податке

На хиљаде миграната покушава тренутно да побегне са Балкана, где је ситуација тешка како због препуних кампова, тако и због криминала међу илегалцима, упозорава шеф Одељења за борбу против кријумчара људи у аустријској Криминалистичкој служби Гералд Тацгерн.

Мигранти (Фото: јутјуб)

Тацгерн истиче да кријумчари све више мигранте превозе камионима, па се може поновити драма као лета 2015. када је у једном камиону пронађено 71 мртав мигрант.

Бечки дневник "Кронен цајтунг" пренео је да се у протекле две недеље догодило три убистава миграната, а да су жртве били Авганистанци који су се бавили кријумчарењем људи, а који су се посвађали око прихода.

Тацгерн је указао да илегалне послове међу мигрантима, који стварају додатне проблеме у камповима који су препуни.

Он је, за бечки дневник "Кронен цајтунг", рекао је да се променило и расположење српског и босанског становништва према мигрантима, и да не постоји више спремност на помоћ, пошто је све чешће присутно насиље од стране миграната према домаћем становништву.

Таква ситуација, додаје, може довести до тога да ће мигранти кренути у већем броју даље, а то погодује пре свега кријумчарима, па се драма као 2015.може поновити у сваком тренутку.

"У Босни и Србији тренутно чека по око 6.000 избеглица. Они су у страху и губе стрпљење, те желе што пре да напусте регион у правцу ЕУ", нагласио је Тацгерн.

Он је указао да, због тога, кријумчари имају лак посао и да мигранте поново "трпају" у великом броју у камионе и комбије.

Упозорава и да велики број избеглица тренутно напушта Турску у правцу Грчке и Балкана, што даље заоштрава ситуацију.

Која држава гази евро и уводи нову валуту, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА