Најновије

НЕВЕРОВАТНА БЕЗБЕДНОСНА РЕФОРМА У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Формираће се Жандармерија!

Из скупштинске процедуре повучене допуне закона јер су потребни дужи временски период и средства за спровођења конкурсних процедура и селекције, опремања униформама и другом припадајућом опремом, као и време за адекватну обуку да би се резервни састав полиције ставио у функцију.

Полиција Републике Српске (Фото: Јутјуб)

Из предлога закона о изменама и допунама Закона о полицији и унутрашњим пословима Републике Српске који се налази у процедури на Народној скупштини Републике Српске, повучени су чланови који се односе на резервни састав полиције, саопштено је из Министарства унутрашњих послова РС.

Како је наведено, чланови су повучени с обзиром да је за успостављање резервног састава полиције потребан дужи временски период и средства у смислу спровођења конкурсних процедура и селекције, опремања униформама и другом припадајућом опремом, као и време за адекватну обуку да би се резервни састав полиције ставио у функцију.

У будућем периоду, Министарство унутрашњих послова ће поново размотрити потребе и могућности за увођење резервног састава полиције у структуре Министарства, стоји у саопштењу.

Министарство унутрашњих послова је одлучило да реорганизује своје интервентне снаге ради бржег и ефикаснијег одговора на безбедносне изазове у Републици Српској, укључујући и велики број илегалних миграната, те ће ради бољег функционисања, Јединице за подршку променити назив у Жандармерија, која ће бити допуњена активним саставом Министарства унутрашњих послова, превасходно младим полицајцима који су полицијско образовање стекли на Полицијској академији, саопштено је из МУП-а РС.

Додик позвао Хашима Тачија у посету БиХ! Више о томе ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА