Најновије

НЕВЕРОВАТНО АРХЕОЛОШКО ОТКРИЋЕ: Коме је припадала ова мистериозна рука стара 2.000 година? (ФОТО)

Археолози су пронашли мистериозну дрвену руку стару 2.000 година на дну древног римског бунара у Енглеској, која је можда била постављена ту као понуда боговима.

Археолошко ископавање (Фото: јутјуб)

Рука је откривена у парку Варт, у Раундсу, Нортхемптонширу. Археолози су били изненађени колико је рука добро очувана, што указује на то да је можда била од већег значаја.

Археолошки стручњак за дрво Мајкл Бамфорт је у свом извештају написао да је рука „фино изрезбарена од једне гране, која користи природно закривљење како би формирала лакат, и врло је добро направљена, јер на његовој површини нису видљиви трагови алата“.

Бамфорт је такође приметио да је рука „релативно витка и грациозна“ и можда је представљала руку ситне одрасле особе или адолесцента.

Занимљиво је да горњи крај објекта нема никаквих трагова повезивања, или других метода које би се могле користити за причвршћивање руке на већу скулптуру – додаје се у изјави.

Стога, чини се вероватним да је то био само тај специфичан део тела, који је представљен и издвојен као нека врста вотивног дара – каже Бамфорт.

Он и његов тим били су изненађени што је рука била у таквом добром стању, не само зато што је радиоактивни угљеник показао да потиче из периода од 86. до 240. године наше ере, већ и зато што је бунар био пун воде.

Међутим, унутра је недостајало кисеоника, што је можда допринело томе да се рука очува, извештава „Сан“.

Прочитајте ОВДЕ, како је Нострадамус предвидао крај Америке.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА