Најновије

НОВА АКЦИЈА ВЕЛИКЕ БРИТАНИЈЕ: Крећу стелт авионима на Сирију и Ирак!

Уједињено Краљевство је распоредило своје борбене авионе Ф-35 на Блиски исток док Краљевско ратно ваздухопловство наставља своје операције против Исламске државе (ИД) у Сирији и Ираку.

Ф-35 (Фото: Јутјуб)

Позивајући се на секретара одбране Пени Мордаунта, британски ITV је известио да је она посетила базу Краљевског ваздухопловства на Кипру, где пилоти РАФ-а тренирају са шест својих авиона Ф-35.

„Веома сам поносан што сада они лете у одбрани и пројектују национални интерес Велике Британије“, почела је Мордаунт. "Ово је фантастичан нови авион, невероватан је, добро се показао овде на овим операцијама ... то је заиста историјски тренутак."

"Очигледно је да има неке невероватне способности које нас заиста воде у водство", наставила је.

Авиони су распоређени на Кипар, где су такође стационирани британски Eurofighter Typhoons, на вежбању Lightning Dawn, првом прекоморском распоређивању РАФ Ф-35 који је дизајниран да омогући пилотима и инжењерима да стекну искуство у одржавању и летењу авиона у непознатом окружењу.

У протекле четири недеље авиони су летели у паровима више од 225 сати, нешто више од 30% од укупног броја сати летења у прошлој години, и обавили 95 мисија пре него што су се придружили операцији Shader, име које је дато доприносу Велике Британије у текуће војне акције против ИД.

Ниједна бомба није испуштена или су пројектили испаљени из Ф-35 током оперативних мисија, које су укључивале оружано извиђање.

Капетан групе Џони Моретон, командни официр 903 експедиционог ваздушног крила са седиштем у РАФ-у Акротири, рекао је да још увек није било потребе да Ф-35 нападну.

Турци забранили џихадистима да гађају руске авионе! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА