Најновије

ШЕШЕЉ ПРЕД САВЕТОМ ЕВРОПЕ: Престаните са антируском хистеријом! (ВИДЕО)

Првог дана летњег заседања Парламентарне скупштине Савета Европе заменик председника Српске радикалне странке, Александар Шешељ је истакао да Европа мора да престане са русофобијом и антируском хистеријом.

Александра Шешељ (Фото: Срс)

„Данас расправљамо о једној теми, о питању повратка делегације Русије у Савет Европе. Пошто Савет Европе нема довољно финансијских средстава за рад, и ако се Руси не врате, мораће да се нађу нови начини финансирања. Не зато што постоји потреба да се проблеми реше демократским путем, нити због бриге за грађане Русије – само због недостатка финансија. Циљ Савета Европе је пре свега заштита демократије и владавине права, а ми смо видели да се у последњих пет година у њему доносе недемократске одлуке. Како другачије објаснити одузимање права гласа држави чланици? Већ пет година у Савету Европе не постоји друго мишљење,“ рекао је Шешељ и додао:

„Још од римског права се примењује принцип Аудитур ет алтера парс. Тог принципа овде нема већ пет година. Већ пет година Крим је једна од најважнијих тема у Савету Европе, а то питање није у надлежности Савета Европе. Али, из примера Крима може много да се научи. Можемо да се уверимо шта је демократија, шта је референдум, и како референдум изгледа када људи гласају слободно. Грађани Крима су донели одлуку, јер нису хтели да буду спаљени као њихови сународници у Одеси. Одмах затим су се вратили у отаџбину.

Европа мора да престане са русофобијом и антируском хистеријом! Непријатељ Европе и света је фашизам, а Русија нас је већ једном спасила од фашизма“, закључио је Шешељ.

На седници која је трајала до раних јутарњих сати, Парламентарна скупштина Савета Европе је донела резолуцију којом су Русији призната сва права и враћено јој право гласа, одбацивши пре тога више од 220 украјинских и британских амандмана.

Прочитајте ОВДЕ ко је заиста ставио граничне прелазе на Косову.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА