Најновије

ИЗДАТО НАРЕЂЕЊЕ! СРБИ ПРЕД ИСТРЕБЉЕЊЕ: Албанци кренулио на север Косова, на удару Митровица, Звечан, Лепосавић и Зубин Поток!

Такозвани премијер лажне државе Рамуш Харадинај саопштио је, на свом Твитеру налогу, да су предузете конкретне акције "у спречавању и борби против свих прекограничних незаконитих активности" на северу Косова.

Рамуш Харадинај (Фото: јутјуб)

Како је написао, такозване приштинске институције за споровђење закона су предузеле конкретне акције.

“(тзв.) Косовске институције за спровођење закона предузеле су конкретне акције у спречавању и борби против свих прекограничних незаконитих активности у оквиру зеленог појаса на граници Косова и Србије на северу” - саопштио је Харадинај.

Додао је да "никакве лажне вести неће утицати на њихову мисију".

“Никакви лажни сценарији или лажне вести неће спречити наше веродостојне и легитимне институције за спровођење закона у њиховој мисији да осигурају владавину закона у свим деловима Косова, укључујући и подручје зеленог појаса на граници (тзв.) северног Косова и Србије” - написао је Харадинај.

Харадинај је јуче изјавио да су упозорења да северу КиМ прети хуманитарна катастрофа "планирани сценарио".

Он је рекао да је приштинска влада свесна таквог "плана импровизације хуманитарне кризе" и да има доказе да одређене особе крију прехрамбене производе код куће.

“Имамо доказ о том сценарију, о људима који су укључени. Нећемо дозволити да пропустимо било какве производе јер су грађани (тзв.) Косова” - рекао је Харадинај на конференцији за новинаре након седнице приштинске владе.

Он тврди да се "активирање тог сценарија" планира у четвртак.

Харадинај је оценио да постоји тенденција да се Приштина присили да затвори очи пред кријумчарењем.

“Не смемо то да дозволимо, не због било каквог прехрамбеног производа, већ зато што кријумчари могу да носе наркотике и оружје” - навео је Харадинај.

Житељи четири општине на северу КиМ - Косовске Митровице, Звечана, Лепосавића и Зубиног Потока, налазе се на корак од хуманитарне катастрофе јер у продавницама недостаје основних животних намирница.

Седам месеци откако су привремене приштинске власти једнострано увеле таксе од 100 одсто на робу из централне Србије и БиХ, око 400 приватника, власника радњи са прехрамбеном робом, планира да затвори ове објекте, јер су им рафови празни, а већ неколико дана им не стижу млеко и млечни производи, као ни уље, шећер и со.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је данас, поводом несташице хране на северу КиМ, да је на делу сценарио Приштине да се Срби са КиМ протерају тихом, али агресивном методом.

“Седам месеци након увођења такси на робу из централне Србије, албански медији се чуде откуд хуманитарна катастрофа на северу КиМ” - указао је Ђурић.

Он је рекао да ће држава наћи начин да заштити своје грађане на северу КиМ, те да неће остати ни гладни ни жедни.

Због чега је НАТО поручио да се неће више мешати око питања Косова, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА