Најновије

ВЛАДА СРБИЈЕ ПОСЛАЛА ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ! На Косову се догађа стравичан сценарио! Шиптари изгладњују Србе!

Београд неће допустити да животи српског народа на северу КиМ буду на било који начин угрожени и да се наш народ изгладњавањем примора на егзодус, што је несумљиво намера Приштине, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић.

Марко Ђурић (Фото: Канцеларија за КиМ)

Он је за "Блиц" рекао да су Срби на Косову и Метохији, а пре свега они на северу покрајине, били принуђени да се због трговинске блокаде Приштине сналазе и успоставе алтернативне канале снабдевања основним животним намирницама из Србије.

- Приштини није било довољно то што наноси губитке нашој привреди, већ је агресивним полицијским акцијама решила да прекине те алтернативне путеве снабдевања и да тиме дословно егзистенцијално угрози наш народ. Подсетићу вас да је на камионе са храном и другим потрепштинама чак пуцано - изјавио је Ђурић.

Упитан о томе какве мере Србија може да уведе Приштини и да ли подржава ту идеју, Ђурић наглашава да је одлука Србије да буде максимално уздржана мотивисана потребом да у међународној арени званични Београд наступа као одговорна страна.

Тешко је, како каже, објаснити такву позицију грађанима на КиМ који су свакодневно изложени притисцима Приштине, али и грађанима у централној Србији, којима је, како каже, стало до националног поноса и који можда прижељкују да званични Београд узврати истом мером.

- То је увек могуће урадити, али одговорна власт пажљиво прорачунава своје потезе и мисли неколико потеза унапред. Уверавам још једном све грађане да је много боље то што смо веома промишљеним потезима, односно без афекта, деловали у једном периоду који не могу да опишем другачије него као покушај производњења дестабилизације и на КиМ и у ширем регионалном контексту. Разуме се да наша уздржаност није пасивност и да постоје границе нашег стрпљења - објаснио је Ђурић.

Дарко Шарић поставио вештацима питање, судија забранио да одговоре. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА