Најновије

ВУЧИЋ СЕ ЗАХВАЛИО ЧЕПУРИНУ: Хвала за све што сте урадили за Србију!

Председник Александар Вучић примио је у опроштајну посету амбасадора Русије Александра Чепурина и захвалио му на свему што је урадио у претходних седам година у Србији, на развоју, како је истакао, најбољих могућих односа између Србије и Русије.

Чепурин и Вучић (Фото: Јутјуб)

Председник је рекао да су Срби пролазили кроз тешке дане и године, током којих им је Русија помагала, посебно на међународној политичкој сцени.

"Помогли сте нам када смо у Савету безбедности УН поклушали да сасчувамо и успели да заштитимо свој народ и земљу од вечне стигме да смо геноцидан народ", подсетио је Вучић.

"Када год нам је била помоћ у међународних организацијама и институцијама, ви сте ту били уз нас и зато вам кажем велико хвала у име грађана Србије", додао је.

Председник је истакао да ни многе друге ствари не би могле да се ураде без подршке Русије, укључујући, у економској сфери, градњу гасовода, који Србија никада није имала, а уз помоћ Руске железнице и најтежи део пруге Београд-Нови Сад- Суботице, од Старе Пазове до Новог Сада, а заједнички се гради и најсавременији диспечарски центар.

"Заједнички смо успевали све ове године да гарантујемо, или уз вашу подршку, пуну енергетску безбедност и сигрност за све грађане Србије", приметио је председник Вучић.

Посебно је напоменуо да је код руског амбасадора запазио нешто што је ретко кад је реч о дипломатским представницима тзв. великих земаља.

"У сваком тренутку, а никада љубав нисмо тражили, ви сте показивали љубав према нашој земљи, а пре свега, постовање према нашој земљи", констатовао је Вучић.

Амбасадор Ццепурин је током опроштајне посете рекао да је, када је дошао у Србију, видео да људи нису довољно задовољни животом, те да је у то време осећао велики песимизам код наших грађана, док сада, како каже, види напредак, и морални и економски.

"То је велика заслуга власти и велика ствар", навео је Чепурин и истакао да Србија има могућности да напредује због промена у управљању државом, која сада има добро руководство.

Чепурин додаје да је врло важно за земљу када нема великих подела и сукоба у друштву.

Похвалио је представнике владе и истакао да су то људи професионалци који желе да грађани живе боље и навео да зато верује у добру будућност наше земље.

Ццепурин је додао да је у Србији провео важан део свог живота и да сматра да српски и руски народ могу да напредују заједно и да имају сјајну будућност.

"Видимо да има напретка и да ситуација може да се промени. Само треба да идемо корак по корак напред", нагласио је Чепурин и додао да имамо много заједничких интереса.

Прочитајте ОВДЕ зашто је Дејан Берић одушевљен Русима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА