Најновије

ЗЕЛЕНСКИ ПРЕКЛИЊЕ ПУТИНА: Спреман је да уради све, како би председник Русије урадио следеће!

Председник Украјине Володимир Зеленски упутио је захтев председнику Русије Владимиру Путину да врати украјинске морнаре ухапшене након инцидента у Керчком мореузу прошле године.

Председник Украјине Володимир Зеленски (Фото: јутјуб)

„Желим да се обратим председнику Путину. Сви имамо децу. Вратите децу родитељима“, рекао је украјински лидер на руском језику.

Украјински председник такође је навео да се Министарство спољних послова Украјине није договарало са њим у вези са нотом коју је Русија упутила о морнарима.

„Сазнао сам о нашим међународним корацима на интернету“, рекао је он на брифингу у Кијеву. „Говорим о ноти коју смо добили од Русије о повратку наших морнара и нашем одговору који је Министарство спољних послова послало. Објашњавам вам једноставним, не правним језиком, шта се дешава. Ја, председник Украјине, нисам видео наш одговор на ноту Русије, јер господин Климкин не сматра да је потребно да о таквим питањима разговара са председником Украјине“, прецизирао је Зеленски.

Он је рекао да је спреман на све како би вратио украјинске морнаре из Русије.

Министарство спољних послова Русије је 25. јуна упутило ноте Међународном трибуналу за поморско право и Амбасади Украјине. У њима је наглашено да се судски процес за 24 украјинска морнара наставља, али да је Москва спремна да изађе у сусрет „у оквиру закона о кривичном поступку“.

Као одговор на то, украјински министар спољних послова Павел Климкин затражио је да Москва одмах и безусловно спроведе одлуку Међународног суда и ослободи све ухапшене.

Министарство спољних послова Русије је изјавило да је одбијање разговора о ослобађању суграђана парадокс.

Кијевским властима нису потребни сами ухапшени морнари, већ само бука око те ситуације, написала је на својој страници на Фејсбуку портпаролка Министарства Марија Захарова.

Како је Путин представио ново моћно оружје, погледајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputnik. news

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА