Најновије

ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У АЛБАНИЈИ: Све делегације биле згрожене понашањем Приштине!

Шеф српске делегације при ЦЕФТА Иван Марковић изјавио је данас да су све делегације земаља које су присуствовале састанку ЦЕФТА у Валони, на коме је приштинска делегација напала српску, биле згрожене таквим понашањем.

Валона (Фото: Јутјуб)

Он је то рекао телевизији Пинк, поводом инцидента коју је направила делегација Приштине, када су флашом гађали Марковића зато што је рекао да је Косово и Метохија саставни део Србије.

Како је рекао, домаћин састанка Албанија, покушала је да релативиизује инцидент, будући да је то велики пропуст са њихове стране и због политичке подршке привременим институцијама у Прштини, али да остале делегације нису прихватиле тај покушај.

"Сви су били згрожени, био је присутан страх, пошто је већна делегација имала и жене у свом саставу и многе колегинице су и плакале. Нико није прхватио образложење домаћина, сви су подржали нас и изразили велико чуђење и згражавање над таквим поншаањем за које мозе да се каже да је нецивилиовано", рекао је Марковић.

Он је додао да само пуком срећом флаша није погодила делегацију Молдавије и колегиницу из делегације Србије, као и да је српска амбасада у Тирани веома брзо органзовала повратак делегације у Србију.

Прочитајте ОВДЕ да ли је несташица на Косову вештачка?

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА