Најновије

ПОЖЕШКА ПРЋИЈА: Иза вести о новом председнику општине који има само 25 година крије се расуло, а тек да му видите тим!

Иако је најмлађи председник општине у Србији, двадесетпетогодишњи Ђорђе Никитовић који је у четвртак постављен на чело Пожеге, већ је успео да се нађе у позицији сукоба интереса.

Пожега (Фото: Јутјуб)

Општинске власти Пожеге до сада су се истакле искључиво скандалом. Бивши председник општине Милан Божић (СНС) и врх општинског руководства ухапшени су средином маја и остали иза решетака због злоупотребе службеног положа односно, корупције јер су проневерили новац. У четвртак је изабрано руководство општине које је представљено као ново иако међу њима има оних за које се у Пожеги мислило да ће потонути заједно са претходном гарнитуром. Иако се и за њих везују афере они су међутим, аванзовали.

Е сад, најмлађи председник општине непознат је не само јавности Србије и грађанима Пожеге већ и самим одборницима. Новинар је покушао да ступи у контакт са њим међутим, Ђорђу Никитовићу био је недоступан број телефона који је користио до избора на нову високу општинску функцију.

Оно што се о овом младом напредњаку зна је, да се запослио пре око две године и да му је први радни однос заправо у општини Пожега. Новинар је разговарао са неколико одборника и СНС и опозиције и нико не може да се сети које му је било прво занимање.

- Мислим нешто као место саветника, али селили су га из канцеларије у канцеларију. Онда је била систематизација у општини и он је постао кординатор у одељењу за инвестиције - каже један одборник.

Млађани Никитовић је пре именовања на место председника општине поднео оставку на место кординатора. Међутим, до ове нове фунцкије која је изненадила све, он је имао два посла у општини што је супротно закону о локалној самоуправи. У истој општини примао је плату и био запослен као кординатор а истовремено је и одборник.

Позиција и опозиција се слажу у једном - да као одборник садашњи председник општине и није дизао руку за реч. Али јесу га у последње време кажу приметили да је био активан по пожешким селима.

- Са свеском у руци записивао... ваљда шта треба од инвестиција... - причају одборници.

Како се Никитовић јуче током читавог дана није јављао на телефон без одговора су остала питања - шта га је осим евентуално припадности владајућој странци препоручило за челну општинску позицију, које радно искуство има, шта мисли о свом тиму...

А тек да видите тим...

Никитовић је економиста, а његов заменик мастер професор технике и информатике Иван Новаковић. Он ради у школи, али је и прелетач. У власт је ушао са опозиционе листе “За нашу Пожегу”, а првобитна странка му је била Г17 плус. Он је буквално у дану избора, својим саборницима опозиционарима, саопштио да ‘оде’ на место заменика председника општине.

За првог човека Скупштине општине изабрана је професорка математике Верица Богићевић. Она је пре ове фунцкије била заменица ухапшене и осумњичене за корупцију председнице Скупштине општине Зорице Митровић, која је осим колега из општине ‘пала’ заједно са супругом Миленком Митровићем.

Заменик нове председнице СО је Стево Јешић. Овај човек је прво био у ДС одакле је прелетео са још једним одборником. Преврат коме су комовала двојица одборника – Љубивоје Диковић и Стево Јешић, који су напустили ДС и као независни одборници се приклонили новој већини - омогућио је напредњацима да дођу на власт у општини октобра 2015 и пре избора. Јешић воли да се похвали да је вечити председник Месне заједнице у свом селу Годовику, али избегава причу о намештању тендера.

Међутим, о томе је брујала Пожега и локални медији. Дана 20. априла 2018. године јавна набавка је описивана да је имала за циљ захвалност и даље поткупљивање Јешића. На конкурс односно, јавну набавку јавила су се два понуђача: ПД СИЛО ЈЕШИЋ ДОО ПОЖЕГА - фирма одборника Јешића и СИЛО ПРЕВОЗ ЈЕШИЋ 2 ГОДОВИК - фирма сина одборника Јешића.

Обе коверте су предате у 9:45 часова. Да ствар буде гора, фирма одборниковог сина предала је неисправну, празну понуду, односно без понуђене цене. Било како било, Јешић је као своју понуђену цену ставио тачно онај износ који је опредељен за ову ставку. Како су медији тада тумачили - знао је да ће добити тендер, а ако би случајно неко дао нижу понуду, ту је понуда његовог сина, празна, чека да се упише нижа цифра.

Прочитајте ОВДЕ чији је то дуг од 22 милиона евра исплатила Србија.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА