Најновије

ХАФТАРОВЕ СНАГЕ ТРПЕ ГУБИТКЕ: Непријатељ успева да одбија нападе!

Либијска национална армија (ЛНА), предвођена маршалом Халифом Хафтаром, суочава се са значајним потешкоћама јужно од главног града Триполија.

Либијска војска (Фото: Јутјуб)

Раније ове седмице, снаге Владе Националног Окупљања (ГНА) освојиле су град Гарјан, који је ЛНА користила за снабдевање својих снага у близини Триполија. Унапређење ГНА, које је подржала Турска са испорукама оклопних возила и ваздушним нападима од стране беспилотних летелица. Након тога, ЛНА је најавила потицај за поновно заузимање града, али до сада то није успела.

29. јуна, ЛНА ратни авиони су чак испоручили низ ваздушних напада на положаје ГНА у Гарјану. Руководство ЛНА је такође најавило забрану било каквих комерцијалних летова из Либије у Турску и турских бродова који су пристајали у земљи и чак запретили да ће тамо напасти турско војно присуство.

Упркос овим изјавама, ЛНА тек треба да окрене плиму текућих сукоба у тој области у своју корист. Ако не успе да врати Гарјан, снаге ГНА би вероватно могле да врате трупе ЛНА у јужне покрајине Триполија. Трупе ЛНА распоређене у Међународном аеродрому Триполи такође би се суочиле са потешкоћама у снабдевању.

Турска осматрачница у Идлибу нападнута по други пут! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА