Најновије

РУСКИ ПВО НА НАДУВАВАЊЕ: Аустралијска војска вежба са “Панцирима” и “Торовима”

Аустралијска војска, тачније њене ваздухопловне јединице у последње време користе макете на надувавање идентичне руским системима противваздухопловне одбране (ПВО) “Панцир” и “Тор”.

Панцир С (Фото: РИА)

Основни циљ ових макета је стварање навике код аустралских пилота да јасно препознају ова ПВО оруђа која се данас-сутра може наћи у наоружању потенцијалног непријатеља. Том приликом, битно је визуелно опажање али и препознавање циљева преко вођеног убојног наоружања које преноси слику у кокпит авиона.

Реч је о системима кратког домета који се налазе у наоружању руске армије, али и осталих војски широм света. Углавном су намењени за заштиту копнених трупа на земљи, као и важнијих војно-привредних циљева који могу да буду мета ваздушног напада. За разлику од “Панцира” који спада у категорију хибридних ракетно-топовских система, “Тор” спада у чистокрвни ракетни систем ПВО.

Најновије модификације ових система значајно повећавају домет ракета, њихову количину као и број једновремено нападнутих циљева. По својим укупним техничко-тактичких карактеристикама западни специјалисти их убрајају у озбиљна средства трупне ПВО са којима располаже руска војска.

Постоје извештаји да поред аустралијске војске, сличне макете користе и војске Израела и САД.

САД су беспомоћне пред руском ракетом "Сармат". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА