Најновије

РЕШЕНА МИСТЕРИЈА БЕРМУДСКОГ ТРОУГЛА: Научници имају доказе зашто нестају авиони и бродови, Американци се одмах огласили

Мистериозно море око Бермудског троугла је кривац зашто компаси у тој области показују на географски, а не магнетни северни пол.

Бермудски троугао (Фото: Јутјуб)

Море се наводно налази изнад имагинарне агонијске линије где се прави северни и магнетни север налазе у савршеном поравнању. Магнетни северни пол се стално мења и налази се на 1800 километара јужно од статичког географског пола.

Астроном Едмунд Хејли приметио је да се агоничка линија полако креће према западу, узрокујући магнетни поремећај. Публикација Природни ресурси Канаде је дала следеће објашњење: "На великом делу Земљине површине, иглице компаса показују приближно север".

Међутим, због сложеног облика Земљиног магнетног поља, постоји неколико места на којима би игла компаса показивала тачно на север. Компас се слаже са хоризонталном компонентом магнетног поља у правцу који се зове магнетни север. Прави север, с друге стране, је смер од одређене локације до северног географског пола."

Њихови докази указују на то да су изгубљени бродови и авиони због људске грешке не узимајући у обзир неисправна очитавања компаса.

Међутим, Национална управа за океане и атмосферу рекла је ово демантовала у Британици: "Нема доказа да се мистериозни нестанци јављају са још вец́ом учесталошћу у Бермудском троуглу него у било ком другом великом подручју океана у коме има много бродова."

- Нетачна је тврдња да је Бермудски троугао једно од два места на земљи на којима магнетни компас показује правом северу - истичу у Морнарици САД.

- Компас ће обично показивати према магнетном северу. Разлика између њих је позната као варијација компаса. Иако је у прошлости ова варијација компаса утицала на регион Бермудског троугла, због флуктуација у магнетном пољу Земље то очигледно није био случај од деветнаестог века.

Када ова земља падне почиње Трећи светски рат! Увод је већ почео! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Express.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА