Најновије

"СРБИ И РУС СУ КРИВИ ШТО СУ ИХ АЛБАНЦИ ТУКЛИ!?" Никад срамнији говор команданта Бондстила!

Командант америчке војне базе Бондстил на Косову и Метохији, Рој Макарег рекао је данас у разговору са америчким државним секретаром за војску Марком Еспером да је ситуација на косовској територији мирна, а да тензије долазе из политичких сфера.

Бондстил (Фото: Јутјуб)

Према речима Макарега, тензије између Београда и Приштине су поново подигнуте недавно када су, како је рекао, српске трупе позване да буду у "стању приправности на граници: након што је тзв. специјална полиција Косова ухапсила неколико албанских и српских полицијских и царинских службеника оптужених за наводну корупцију", преноси РТК.

Рекао је и да је напетост са Русијом порасла након што је на северу Косова ухапшен, а затим проглашен персоном нон грата руски држављанин запослен у Унмику.

Овде има много различитих актера на терену, рекао је Макарег, говорећи уопште о окружењу у којем та војна мисија функционише.

"Али упркос политичким превирањима војници функционишу у безбедним условима. Циљ мисије овде је присуство", рекао је Макарег и оценио да је током протеклих 20 година и 25 ротација НАТО трупа, ситуација "знатно побољшана на тактичком нивоу".

Сматра да на Косову има још доста посла и да Београд и Приштина треба да постигну политичко решење.

Амерички секретар војске Еспер, који последњих дана борави на Косову, рекао је да је циљ његовог боравка је да добије информације директно од војске у, како је рекао, напетој политичкој ситуацији.

Руски "сухој" пресрео амерички шпијунски авион, Американци издали хитно саопштење. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА