Најновије

УЗ ОВЕ САВЕТЕ СВЕ ЋЕ ПРШТАТИ ОД СТРАСТИ: Примените их још вечерас и под вама ће пуцати кревети

Већина људи када је реч о проблемима које имају у сексуалном животу мисле како их једино они на свету имају. Срећом бројни сексуални терапеути поделили су неке од најчешћих проблема везаних за секс, а које су чули од својих клијената.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Један од проблема који им се на сесијама често понавља јесте дилема да ли је за секс подједнако потребна и физичка и психичка спремност. Ваше лоше расположење, висок ниво стреса, па чак и дијета могу имати негативне последице науживање под јорганом. На пример, еректилна дисфункција је много чешћа код млађих мушкараца него што се верује, а разлози за то су готово увек психолошке природе.

Бити нервозан или превише узбуђен значи да ваше тело не ставља гениталије као приоритет него се усредсређује на друге ствари. Уколико је то мушкарцу прво сексуално искуство или нема превише сексуалног искуства у комбинацији са нервозом и узбуђењем долази до сексуалне дисфункције.

Да бисте све ово избегли покушајте се опустити с партнером, узмите више времена пре самог сексуалног чина, боље се упознајте и сигурно неће бити нервозе.

Други терапеут каже како задовољавајући однос унутар спаваће собе почиње изван ње. Посебно је важно комуницирати с партнером. Морате научити његов "љубавни језик" и то ће сигурно спасити ваш однос, а ако ништа друго добра, здрава и отворена комуникација може довести до задовољавајућег сексуалног односа.

Један сексуални терапеут казао је и како су један од проблема и сексуалне трауме и злостављање које погађају мушкарце и жене на неколико начина. Када имате трауму ваше тело ради све како би вас заштитило. Морате размислити о томе како траума утиче на вас и како мисли усмерити на свог партнера. То је први корак у побољшању сексуалних односа.

Још један проблем је неусклађеност полних нагона. То се дешава код већине парова. Терапеути саветују да се запитате да ли заиста уживате у сексу. Ако је ваш одговор "не" размислите због чега је то тако. У многим случајевима схватићете да можда уопште у том моменту нисте желели секс. Ово се подједнако дешава и мушкарцима и женама.

Поза "џокеј" постаје све више у тренду, намењена је доминантним дамама, а повез преко очију појачава сва чула. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Klix.ba 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА