Најновије

ИСЦУРЕО СНИМАК: САД су покушале и нису успеле да уједине венецуеланску опозицију

Исцурели аудио снимак државног секретара Мајка Помпеа наводно је изложио америчке напоре да се уједини венецуеланска опозиција, чији су лидери очигледно превише заокупљени моћним играма како да неко од њих постане председник којег су одобрили САД.

Николас Мадуро (Фото: јутјуб)

Лидери венецуеланске опозиције постају све јачи како би преузели мандат председништва када Николас Мадуро буде свргнут уз помоћ Вашингтона - а САД се труде да их натерају да раде заједно, објавио је “Вашингтон Пост”, позивајући се на исцурели звучни снимак. Снимак је наводно снимљен током сусрета Помпеа са јеврејским лидерима прошле недеље.

Покушај да се заједно уједини фронт против Мадура није ствар "ових протеклих месеци", према Помпеу. У току је од када је постао директор ЦИА-е, одмах након што се Доналд Трамп заклео као председник.

"Од дана када сам постао директор ЦИА-е, то је било нешто што је било у средишту онога што је председник Доналд Трамп покушавао да уради" – рекао је он.

Задатак се "показао ђаволски тешким", јер сви у опозиционом кампу траже своје интересе и желе да се боре против плена, а не да се фокусирају на заједнички узрок државног удара.

"Чим Мадуро оде, сви ће подићи руке и рећи:" Узми ме, ја сам следећи председник Венецуеле. " То ће бити четрдесет и више људи који верују да су прави наследници Мадуро-а “ – рекао је Помпео на снимку.

У покушају да присили разне људе из Вашингтона да се удруже, Помпео је тражио помоћ од верских организација.

"Покушавали смо да подржимо разне религиозне институције да би се опозиција окупила" – рекао је он.

Помпео је окривио неред између опозиције за неуспех покушаја удара на грађане 30. априла од стране групе војника, која је нестала у року од 24 сата.

Он је тврдио да је Мадуро у великој мери под утицајем страних присталица, углавном Кубе - идеје која се често понавља у Вашингтону и која је недавно користила санкције за Хавану. Венецуеланци не воле Мадура, али се брину за себе уместо да раде према циљевима Вашингтона, пожалио се.

"Мадуро не верује Венецуеланцима. Не кривим га. Он не би требао. Сви су планирали против њега. Нажалост, сви су били у завери за себе."

Док Седињене Државе кажу да су све опције, укључујући војне, на столу у Венецуели и гурају латиноамеричку земљу која је погођена кризом даље у сиромаштво с осакаћеним економским санкцијама, опозиција и Мадурова влада покушавају дијалог. Крајем прошлог месеца у Ослу је одржан други круг разговора између представника самопроглашеног “привременог председника” Хуана Гваидоа и Мадура, који је завршен без икаквог договора.

Ко су чувари манастира Светих Архангела, које Шиптари желе да убију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА