Најновије

ШЕШЕЉ ОТКРИО ПОЛИТИЧКУ ПОЗАДИНУ ЂИНЂИЋЕВОГ УБИСТВА! Све води у "енглеском правцу", два су политичара наредила стрељање Кума и Шиптара...

Лидер радикала Војислав Шешељ оптужио је бившег министра полиције Душана Михајловића и председника ЛДП-а Чедомира Јовановића да су наредили убиство вођа земунског клана Душана Спасојевића Шиптара и Милета Луковића Кума, јер су превише знали о њиховом шуровању с криминалцима!

Шешељ (Фото: Јутјуб)

Шешељ тврди да је генерал полиције Родољуб Миловић лично убио Шиптара.

- Михајловић и Јовановић су наредили ликвидацију Шиптара и Кума како се не би откриле њихове криминалне везе са „земунцима“. Хтели су да сакрију како су са њима учествовали у отмицама и како су делили паре од трговине дрогом, а између осталог и новац од киднаповања сина Лепе Брене - каже Војислав Шешељ.

Вођа СРС-а тврди да је наредба за ликвидацију „земунаца“ који су, како наводи, претходно ухапшени стигла од тадашњих политичара.

- Шиптар и Кум су ухваћени живи, а онда мучени, премлаћени и саслушавани у станици полиције у Улици 29. новембра. Родољуб Миловић, звани генерал Папаја, касније је лично убио Шиптара. Прича да су убијени у Мељаку била је само замазивање очију јавности - категоричан је Шешељ.

Он оптужује Чеду Јовановића да је наредио да се кућа „земунаца“ у Шилеровој сруши да се не би нашао ни један једини траг боравка тадашњих политичара тамо.

- Хтели су да сакрију ко је све долазио тамо и уклоне све снимке на којима се то види. Када су је минирали и сравнили са земљом, онда су туцали камен по камен не би ли случајно нашли нешто што може да их оцрни - ређа Шешељ оптужбе на рачун Чеде и Михајловића.

Председник СРС наглашава да убиство премијера Зорана Ђинђића „води у енглеском правцу“.

- Страни фактор игра улогу у убиству Зорана Ђинђића, а онда је Звездан Јовановић натеран да призна убиство. Он је пре тога тучен, мучен и прећено му је убиством породице, па је пристао да потпише признање. То ми је рекао у затвору када сам га посетио. Онда су се сетили да су га саслушавали без адвоката, па су брже-боље нашли Весну Радомировић, која је потписала да је била присутна на саслушању. Касније су ухапсили Милорада Улемека Легију и монтирали процес - каже Шешељ.

Он сматра да обавезно треба одржати ново суђење Звездану Јовановићу, Милораду Улемеку Легији и другима.

- Пошто је изнуђено Звезданово признаје и фалсификовано присуство његовог адвоката на саслушању, а судила Ната Месаровић, која није ни била судија Специјалног суда, потребно је поништити суђење за убиство Ђинђића. На новом суђењу треба дати статус сведока-сарадника генералу Папаји и понудити му нагодбу да каже истину. Михајловићу, Чеди и осталим кривцима треба судити - поручује Шешељ.

Коментар Душана Михајловића на Шешељеве оптужбе нисмо могли да добијемо.

Из кабинета Чедомира Јовановића је поручено да је он „све што је имао да каже рекао на суду“.

Родољуб: Шешеља чекам на суду!

Родољуб Миловић је рекао „да не жели да коментарише глупе изјаве“.

- Нека господин Шешељ, ако уопште могу тако да га назовем, поднесе кривичну пријаву против мене, уколико има образа и храбрости, па онда да се видимо на суду - кратко је рекао Миловић.

Фила: Мртва уста не говоре!

Адвокат Тома Фила каже да су Шиптар и Кум ућуткани јер мртва уста не говоре.

- Сумњам да су ухапшени и када су запретили да ће да проговоре о свему, онда су убијени. Комплекс у Шилеровој срушен је како се не би дошло до снимака оних политичара који су тамо одлазили. Због чега није није срушена кућа Легији? Зато што он није чувао материјале којим би уцењивао политичаре који су му долазили у госте. А у Шилеровој су имали компромитујуће снимке и документацију. Земунски клан је шуровао са вођама демократа и пре убиства Ђинђића, још док су били опозиција - тврди Фила.

Трамп и Макрон решавају косовски чвор! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА