Најновије

ИЗРАЕЛ У ПАНИЦИ: Њихови експерти потврдили да немају шансе против Руса

Систем активне заштите тенка "Трофи" није у стању да одбрани тенк ако га истовремено нападну 2-3 противтенковска средства као што су на пример руски самоходни ракетни систем експортне модификације „Корнет-ЕМ“ и ручни ракетни бацач РПГ-30, истичу у војно-индустријском комплексу државе Израел.

Руско противтенковско возило (Фото: јутјуб)

Нови израелски систем активне заштите тенка “Трофи”, који је намењен заштити оклопне борбене технике војски Израела и САД, нема тако добре карактеристике када је у питању борба против савремених противтенковских система руског порекла. Ово је сараднику руске информативе куће ТАСС који се налази на Међународном сајму наоружања и војне технике ИСДЕФ 2019 у Тел-Авиву, рекао неименовани извор из израелске војне индустрије.

“Комплекс “Трофи” је показао висок ниво ефикасности приликом неутрализације напада који је изведен са једним пројектилом лансираним из ручног ракетног бацача или противтенковског ракетног система, а који може доћи из било ког правца. Међутим, овај комплекс активне заштите има дискутабилну вредност ако у уском временском интервалу по тенку дејствују два или три противтенковска средства као што су нпр. руски “Корнети” у пару са ручним ракетним бацачем” – рекао је извор из израелске војне индустрије.

Овде се говори о самоходном противтенковском ракетном систему експортне модификације „Корнет-ЕМ“ и ручном ракетном бацачу РПГ-30. Ракетни противтенковски систем „Корнет-ЕМ“ једновремено може да испали две ракете на један циљ (мининалан временски интервал између опаљења), док РПГ-30 поседује имититор ракете, који се испаљује непосредно пред активацију главне ракете. Комплексу „Trophy“ предстоји још пуно усавршавања да би се ефикасно могао супротставити оваквој шеми употребе модерних противтенковсих средстава“- рекао је саговорник руске агенције ТАСС.

Комплекс активне заштите “Трофи” се налази у наоружању оклопно-механизованих јединице израелске и америчке војске. Према изворима компаније “Рафаел” укупно време његове експлоатације на различитим оклопним платформама износи 500 хиљада радних часова. У марту ове године је потписан уговор у вредности од 79,6 милиона америчких долара за монтирање овог комплекса активне заштите на америчке основне борбене тенкове M1A2 “Абрамс”.

О новој шиптарској зликовачкој акцији, прочитајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА