Најновије

ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ВРБУЈУ МЛАДЕ ПО СРБИЈИ: Понудиће вам школовање, стипендију и направити од вас успешног појединца, а онда тражити...

Постоји разрађен систем по којем МИ6, ЦИА и БНД од наших кадрова праве своје људе. Нуде им стипендије и учешће у фондовима, а заузврат траже услуге. Инфилтрирају их у дипломатију, безбедност и енергетику, тврде стручњаци.

ЦИА (Фото: Јутјуб)

У Србији оперише неколико страних служби, а најједноставнији начин деловања је, тврде безбедносни стручњаци, да од наших грађана - углавном младих особа - направе своје људе, које потом инфилтрирају у њима интересантне системе!

Стране службе су у Србију посебно ушле након 2000. и на нашој територији делују британска МИ6, америчка ЦИА, немачки БНД, а није занемарљиво присуство и турске службе, тврди бивши директор београдске полиције Марко Ницовић.

- Они од наших кадрова праве своје људе, и то тако што таргетирају неку младу особу, образовану, која говори језике. Нуде им дошколовавање, стипендије, учешће у фондовима, рад на пројектима, а временом почињу од њих да захтевају услуге. Тако та особа постаје њихова и убацују је у систем који је њима интересантан: дипломатију, безбедност, енергетику, безбедносне службе - истиче Ницовић.

Како каже, страним службама су интересантне особе које доносе одлуке, политичари, али и људе који раде у обезбеђењу високих функционера.

Орган Драгаш, директор Међународног института за безбедност, каже да су обавештајне службе најутицајнијих земаља света традиционално веома активне на Балкану, иако се њихов фокус временом мења у складу са економским и политичким циљевима тих земаља.

Србија је веома интересантна за службе великих земаља јер то је природно за државу која има одлучујући политички и економски утицај у региону. Зато су овде активне и руске, америчке, немачке и француске обавештајне службе, које настоје да помогну у остварењу интереса својих земаља на овом подручју - каже Драгаш и наводи да Србија не треба да брине због деловања страних служби све док домаће службе штите интересе наше земље, што је сада случај.

Руси снимили ексадрилу НЛО, више о томе погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА