Најновије

Пада оптужница против баке Цоке?! Убиство инвеститора на Звездари доживљава преокрет!

Стојанка Стојановић Цока (71) која је 2. септембра прошле године убила инвеститора Зорана Трифуновића (59) на Звездари у Београду, изгледа да је права енигма за психијатре, јер никако не могу да се сложе да ли је она урачунљива или не!

Цока убија инвеститора (Фото: Јутјуб)

Зато је Апелациони суд у Београду наложио Вишем суду да се прецизније изјасни о томе да ли је Стојановићева у стању да прати евентуално суђење, јер је то остало нејасно и неодређено.

На првом психијатријском вештачењу је, наиме, утврђено да је Стојановићева урачунљива, док је на другом констатовано да није.

И притвор споран

Апелациони суд је такође наложио Вишем суду и да прецизније образложи разлоге због којих је Баба Цоки, како је прозвана у јавности, продужен притвор, у којем се налази већ девет месеци.

- Виши суд би требало да на основу анализе два различита мишљења вештака психијатара јасно укаже да ли је Стојановићева  урачунљива или није. Првостепени суд је, наиме, пропустио да образложи ком налазу даје значај, а та чињеница је пресудна за даље вођење кривичног поступка. Неопходно је и а се поново одлучује  о продужењу притвора – истакла је портпаролка Апелационог суда Мирјана Пиљић.

Непотврђеном оптужницом, Цока се терети за „обично“ убиство, за које је законом запрећена казна затвора од 5 до 15 година затвора. Уколико би се утврдило да је она „процесно неспособна“ правничким речником говорећи, поступак против ње би морао да буде прекинут. У том случају би јој била изречена мера обавезног лечења у затворској болници.

Злочин који је шокирао јавност десио се 2. септембра 2018. године у близини Цветкове пијаце, а убиство су забележиле сигурносне камере.

Пуцњави је претходио дугогодишњи спор између стојанке и грађевинског предузимача око плаца. Трифуновић је хтео да на том плацу изгради зграду, на шта је имао законско право, али се Цока томе противила, оспоравајући му власништво.

Ако већ УН неће, Москва ће сама казнити РОСУ! Нема опроштаја за претученог Руса. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА