Најновије

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ФОТО) САЗНАЛО СЕ ГДЕ СУ СНИМЦИ И МИЛИОНИ ИЗ ШИЛЕРОВЕ! Убиство је намештљка: Шиптара и Кума шминкали црвеном фарбом

Душан Спасојевић Шиптар и Миле Луковић Кум, вође земунског клана, који су нађени мртви у Мељаку 27. марта 2003, убијени су раније, а њихова лица су нашминкана свежом црвеном фарбом да би се приказало да су убијени исте вечери током обрачуна с припадницима Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), каже Горан Петронијевић, адвокат и бивши судија Окружног суда у Београду.

Шиптар и Кум (Фото: приватна архива)

Он наводи да је убиство у Мељаку фингирано и да су Шиптар и Кум убијени на другом месту, а након тога донети у двориште туђе викендице у Мељаку.

- Они су ухапшени и мучени, а онда донети у Мељак. Пошто су имали подливе од пребијања по лицу, убице су им ставиле свежу црвену боју, пошто се стара крв скорела, како би маскирали злочин и тако их сликали. Вероватно су те вечери и ћорцима пуцали по дворишту или у ваздух како би се помислило да је у питању обрачун. Све то личи на сценарио неког лошег холивудског филма - истиче познати београдски адвокат.

Он наводи да је спровео своју истрагу јер је бранио Сашу Пејаковића Пелета, једног од осуђених у процесу за убиство премијера Зорана Ђинђића, који је последњи видео живе Шиптара и Кума.

- Трећи дан после убиства, отишао сам у двориште викендице у Мељаку, али нигде нисам нашао трагове борбе нити пуцњаве! Није било никаквих чаура, нити оштећења на зидовима куће, ограде и на стаблима. Ни на трави није било трагова крви, нити било каквог знака да се ту догодило убиство. Уопште није било назнака да су Шиптар и Кум боравили тамо - наглашава искусни београдски адвокат, који је обавио безброј увиђаја на Косову.

Петронијевић додаје да је сувише провидно да је поред мртвог Шиптара нађен огроман пушкомитраљез, јер је од сведока чуо да су он и Кум носили само пиштоље и полуаутоматско оружје.

- Нема никакве логике да су приликом бекства носили тежак пушкомитраљез чак из Земуна до Мељака. Имали су и торбу са неколико милиона евра, али је она нестала после њиховог убиства. Обојица су ликвидирани када су од њих сазнали где се налазе касете са снимцима посетилаца Шилерове, као и где се налази њихов новац - каже Петронијевић.

Наредбу за ликвидацију двојице вођа земунског клана дала је, како каже Петронијевић, тадашња демократска власт, јер су Шиптар и Кум могли бити кључни сведоци у откривању истине о убиству Зорана Ђинђића.

- Наредбодавци и организатори убиства премијера Ђинђића нису желели да они живи дочекају суђење и да се сазна улога дела тадашње власти у атентату - закључује Петронијевић.

Мештани видели полицију око 18 сати у викенд насељу

Мештани Мељака су дан након објаве да су у том месту убијене злогласне вође земунског клана испричали новинарима да је полицијска акција изведена изузетно брзо.

- Око 17 сати смо гледали ТВ, када је почела да пристиже велика колона полицијских аутомобила. Било их је и у џиповима. Рекли су нам да не напуштамо куће, које нису претресали. Упутили су ка викенд-насељу, које је у то доба године углавном пусто. Међутим, око 18 сати смо зачули пуцње. Била су то два кратка рафала и појединачни пуцњи - причају мештани. Занимљиво је да је полиција тада саопштила да је акција хапшења почела после заласка сунца, да је трајала сат и по и да је завршена у 20.40, када су „земунци“ убијени.

Русија спрема освету Шиптарима на Савету безбедности! Све је спремно за рат за Косово у Њујорку. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА