Најновије

РУСКО КИНЕСКИ МЕГАПРОЈЕКАТ: Рогозин у Санкт Петербургу изнео сензационални план

Шеф руске државне космичке агенције („Роскосмоса“) -Дмитриј Рогозин - предложио је Кини стварање заједничке базе на Месецу из које би две земље кретале у освајање далеког космоса.

Рогозин (Фото: РИА)

Нема сумње по договору у самом државном врху, Рогозин је са овом понудом Пекингу наступио на Међународном економском форуму који се одржава у Санкт Петербургу.

Нагласио је да би то удруживање снага имало велику будућност јер Кина и Русија заједничким снагама могу остварити „велике резултате“.

Рогозин је пре неколико дана изјавио да ће руски васионски брод са посадом кренути на Месец тек када се „Роскосмос“  убеди да ће то бити „безбедна мисија“.

Претходно је објавио да би Руси могли ступити на Месец 2030-те. Навео је да би одмах потом почела градња `насеља за космонауте`.

Кина је прва у свету по броју лансирања сателита и има амбицију да створи сопствену орбиталну станицу која би кружила око Месеца.

Русија наводно већ неколико година ради васионском броду са електрореактивним моторима.

Русија ради и на „атомском тегљачу“ који ће функционисати тако што ће атомски реактор покретати турбогенератор која ће производити струју, а она ће покретати јонске моторе велике снаге.

Такви тегљачи могу функционисати само у космосу. Њихови мотори ће моћи да раде и дуже од годину дана, али имају веома малу „вучну снагу“. На Земљи се са ењом не може ништа озбиљно одрадити, али ће у космосу обезбеђивати и летове према другим плнетама и астериоидима.

„Роскосмос“ има и пројекат „Сфера“ који предвиђа довођење броја руских сателита за сондирање Земље до 600.

„Роскосмос“ се спрема да после 2024-те – када заједничко коришћење међународне свемирске станице буде завршено – почне да свој (руски9 део користи као самосталну станицу.

За то ће јој бити потребан већи унутрашњи простор за космонауте и више соларних панела за добијање струје. 

Руски космички апарат „Луна-25“ неће стартовати пре 2021-ве.

Kaко су Руси информацијом дигли цео свет на ноге погледајте ОВДЕ.

Извор: Fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА