Најновије

СКОТ ОПЕТ ДАЈЕ САВЕТЕ: Замрзнути конфликт није опција која доноси стабилност

Амерички амбасадор Кајл Скот изјавио је данас да замрзнути конфликт по питању Косова и Метохије није опција која доноси стабилност.

Кајл Скот (Фото: Јутјуб)

- Србија се Бриселским споразумом посветила томе да покуша да постигне свеобухватни споразум о нормализацији, као и Косово. То би требало да буде циљ обе стране, а то је сигурно и наш циљ - рекао је Скат. Он је навео да САД подржавају преговоре предвођене ЕУ и да желе да се пронађе начин да се све стране врате за сто. "Сада имамо другачију врсту замрзнутог конфликта у којем је заправо замрзнут процес преговора. И ништа се не дешава у смислу постизања споразума", рекао је амерички амбасдор.

Он је казао да су САД од почетка биле веома јасне у ставу да царине нису од помоћи и да представљају препреку враћању преговорима и да их треба укинути. Царине, каже, показују тешкоће да напредујете о ситуацији узајамног неповерења између страна у конфликту, а покушај да се одговорност за немогућност постизања договора пребаци било на Берлин, Париз, Москву, Брисел, Вашингтон или Пекгинг, што се њега тиче, није одговарајући приступ.

- Једино одрживо решење мора бити локално, засновано на споразуму Београда и Приштине и једини начин за то је повратак преговорима - навео је Скот.

Човић изнео податка о наводно “силованим Албанкама”, више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА