Најновије

АНА БРНАБИЋ У ПОСЕТИ ВЕЛИКОЈ БРИТАНИЈИ: Учествује на скупу о јачању економија региона Западног Балкана

У Лондону ће учествовати на неколико скупова посвећених јачању економија региона Западног Балкана, односима у региону, напретку Србије на путу ка Европској унији и актуелној ситуацији у ЕУ.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Дводневну посету британској престоници Брнабић ће у понедељак, 17. јуна, започети предавањем „Како победити у четвртој индустријској револуцији?“, које ће бити одржано на Лондонској школи за бизнис.

Том приликом председседница Владе Србије ће присутнима говорити о изазовима који се јављају у савременом пословном окружењу, улози малих и средњих предузећа, као и значају иновација и дигитализације на будућност пословања.

У уторак, 18. јуна, Брнабић ће говорити на ФТ форуму Западног Балкана (FT Western Balkans Forum) о теми „Могућности улагања у брзорастућем региону“.

На форуму, који организују Коморски инвестициони форум Западног Балкана (WБ6 ЦИФ) и престижни британски магазин Фајненшел тајмс (Financial Times), учествоваће и председник Европске банке за обнову и развој (ЕБРД) Сума Чакрабарти, премијери Северне Македоније и Албаније Зоран Заев и Еди Рама, председник Привредне коморе Србије (ПКС) Марко Чадеж, генерална секретарка Савета за регионалну сарадњу (РЦЦ) Мајлинда Брегу, представници међународних финансијских институција, пословне заједнице…

На скупу ће, између осталог, бити речи о изазовима са којима се суочавају економије региона Западног Балкана.

Инвеститоре економије региона привлаче због макроекономске стабилности коју карактерише ниска инфлација, низак буџетски дефицит и стабилан јавни дуг.

Постоје, међутим, и даље велики изазови и неопходне реформе које би требало да буду усмерене на убрзање администрације, побољшање трговинских токова, смањење бирократије и развој вештина радне снаге.

На крају посете председница Владе Србије ће 18. јуна на престижном Краљевском институту за међународне послове (Royal Institute of International Affairs, Chatham House) одржати предавање на тему „Србија, Балкан и Европска унија“. Брнабић ће окупљенима говорити о напретку Србије на путу ка ЕУ, застоју у дијалогу Београда и Приштине, изазовима са којима се земље региона суочавају у току процеса евроинтеграција, а осврнуће се и на актуелну ситуацију у ЕУ након избора за Европски парламент и изазовима које је поставио Брегзит.

Тачи и Харадинај дали зелено светло - руши се једна од највећих српских светиња! Више о томе ОВДЕ

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА