Најновије

КРСТАЈИЋ: Сваку грешку прихватам, поштоваћу све што ФСС одлучи

Фудбалска репрезентација Србије у понедељак игра меч четвртог кола квалификација за Европско првенство против Литваније, али о наредном противнику није било толико речи колико о прошлом

Младен Крстајић (Фото: fss.rs)

Украјинци су славили са чак 5:0 у Лавову, нанели нашој селекцији један од најтежих пораза у историји, а селектор Младен Крстајић сматра да нисмо надиграни, јер смо били егал у првих 20 и нешто минута.

- Украјина нас није надиграла, били смо егал екипа до 20 и неког минута, а на ситне ствари су нам дали голове, што је недопустиво. Да смо постигли гол преко Пријовића једном или други пут, ко зна шта би било.

Селектор преузима пуну одговорност за пораз, поштоваће сваку одлуку Фудбалског савеза, али жели пре свега да подигне екипу пред меч у понедељак.

- После меча са Украјином рекао сам да преузимам потпуну одговорност. И дан данас пред вама кажем да је тако. Утакмица је била, прошла, десило се шта се десило и не можемо да вратимо. Дебакл. Био је мој избор играча, тактика, играчима не замерам, десио се дан какав се десио и не можемо да вратимо. Само можемо да сутра победимо. Сутра је треће коло квалификација и онда нас чека мир од два и по месеца, а шта се дешава - одлучиће ФСС. Ја сам ту, на располагању и поштоваћу сваку одлуку ФСС. Сваку грешку стручног штаба и екипе преузимам и прихватам све што ФСС одлучи. Ако изађем - излазим чистог образа, гледаћу утакмицу и против Португала и Луксембурга приватно.

- Анализирали смо дуел у Лавову, видели смо шта смо радили добро, лоше, код резултата 0:0 нисмо искористили неке шансе. Сад сам ја на маргини и немам никакав проблем са тим. Сутра је битно, важно и ако смо патриоте битно је да подржимо ове играче. Да ли ћемо ми бити овде - то је потпуно небитно.

Истиче да није био критичан према играчима, сматрајући да су то формирани људи и велики професионалци, а поред свега гледа унапред.

- Никад нисам био критичан према играчима. Увек са њима пријатељски наступам, то су професионалци и играју у великим клубовима. Без обзира на то што сам ја њима шеф. Сумирамо ствари да направимо што бољу припрему. Жао нам је свима што се то десило, осам утакмица смо били без пораза, десио се кикс и дебакл. Три бода смо изгубили, морамо да идемо даље. Долази нам Португал, идемо у Луксембург... Ако будемо кукали нећемо урадити ништа.

Дуел Србије и Литваније игра се у понедељак од 20.45 на "Маракани" без присуства публике, због раније изречене казне.

Група Б

ПЕТАК

Украјина - Србија 5:0

Литванија - Луксембург 1:1

Понедељак

Србија - Литванија 20.45

Украјина - Луксембург 20.45

Табела:

1. Украјина 3 2 1 0 7:1 7 бодова

2. Луксембург 3 1 1 1 4:4 4

3. Португал 2 0 2 0 1:1 2

4. Литванија 2 0 1 1 2:3 1

5. Србија 2 0 1 1 1:6 1

 

 

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА