Најновије

40.000 ЏИХАДИСТА ЧЕКА НАРЕЂЕЊЕ ЗА НАПАД: Тачи преко терориста ОВПМБ напада југ Србије! Да ли је рат за Србе неизбежан?

Приштинске власти хоће да изазову нове сукобе или упадом на север Косова, где су нагомилали снаге, или насилним акцијама у Рашкој области, тврди Милован Дрецун

Милован Дрецун (Фото: јутјуб)

Приштинске власти, уместо да укину таксу, упуштају се у опасну игру која има за циљ да се изазову сукоби - или новим упадом на север Косова, или бочним притисцима преко југа централне Србије, тврди Милован Дрецун, председник скупштинског Одбора за КиМ.

Напади

“План и договор у Приштини је да се настави са уношењем све већих тензија. Желе да је појачају предузимањем насилних потеза пребацујући кривицу на Србију што нема напретка у дијалогу. Они неће да се наставе разговори, већ насиље ради пребацивања одговорности на Србију и да се у једном моменту прогласи уједињење Косова и Албаније” - навео је Дрецун и додао:

“Нема дилеме да је извршена концентрација снага и да се припремају за упад на север КиМ, а појачане обавештајне активности Кфора указују на опасност од спровођења такве акције. Те снаге, које су нагомилане уз север, могу под изговором спречавања, како они кажу, шверца из централне Србије да интервенишу, што може да изазове сукобе са српским народом. Ако Кфор то не би зауставио, то би могло да уведе Србију у позицију да она мора да интервенише да заштити Србе.”

Када је реч о “бочним притисцима” на Србију, Дрецун наводи да су у последње време интензивирани састанци Сулејмана Угљанина са такозваним властима Приштине.

Србија изнад претњи

“Угљанин тврди да је Косово независно, тражи специјални статус за Рашку област и тиме се Београду даје на знање да ако не буде попустљив у решавању косовског питања, може доћи до насиља у Рашкој области. Тачи је недавно разговарао са командантима бившег ОВПМБ, а с њима једино може да расправља о томе да ли имају довољно капацитета да изврше насилне акције према Србији.” - истиче он.

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић каже да Србија свима треба да стави до знања да ће реаговати ако дође до албанске агресије.

“Србија не треба да се обазире на такве претње, јер је довољно снажна држава да спречи било какав сепаратистички покрет на територији коју сада контролише. Када се ради о северу Косова, време је да престанемо да причамо о албанским претњама, већ да свима ставимо до знања да ћемо војно и полицијски реаговати ако дође до албанске агресије” - поручује Анђелковић.

Највише џихадиста на Косову

У региону се налази око 40.000 терориста, бораца Ал Каиде и ИС, и они само чекају наређење за напад. Џихадисти су, према речима војног аналитичара Владе Радуловића, сигурну кућу нашли пре свега на КиМ, на тромеђи са Албанијом и Македонијом, око Качаника, одакле је иначе био један од највећих крвника ИС.

“У контакту су с бившим вођама у Сирији и Ираку, а одржавају везе и с вехабијама у Белгији, Аустрији и Луксембургу. Живе у дивљим насељима које нико не контролише. На миг вођа могу да изазову талас сукоба. На КиМ, према неким подацима, мета су контингенти Кфора и српско и немуслиманско становништво “- навео је Радуловић.

Државни секретар САД: “Браво Косово”

Мајкл Помпео, државни секретар САД, похвалио је на Твитеру Косово због одлуке да Хезболах прогласе терористичком организацијом!

“САД поздрављају косовско проглашење Хезболаха као терористичке организације. Уз подршку Ирана, Хезболах наставља са нападима у Европи и широм света. Позивамо друге да се придруже Косову и спрече ову терористичку групу да финансира своје крваве операције” - написао је Помпео.

О Харадинајевом плану за Србе, прочитсјте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА