Најновије

НОВАЦ НЕ ИДЕ ГДЕ ЈЕ НАЈПОТРЕБНИЈИ: Нејасно како је на мигранте утрошено више од 21 милиона марака!

Босни и Херцеговини је у протеклом периоду одобрено више од 21 милион КМ у сврху ублажавања ефеката мигрантске кризе, потврдило је Министарство безбедности БиХ.

Мигранти у Босни (Фото: јутјуб)

Годину је дана овај одговор, иако непотпун, чекао посланик Саша Магазиновић.

Након небројено пута и кад је готово стрпљење било при крају коначно је и Магазиновић, али јавност сазнала колико се новаца слило за санирање мигрантске кризе.

Бројку имамо, али не и одговор како је 21 милион потрошен.

“Иако је фрустрирајуће тако дуго чекати информације, задовољан сам чињеницом да ми је након годину дана инститирања на одговору о новцу који је дошао у БиХ за ублажавање мигрантске кризе ипак неко одговорио. Сматрам да институције државе не управљају мигрантском кризом него реагују на тренутне догађаје који престижу један за другим” – казао је Магазиновић и додаје да није добио одговор на сва питања која је поставио.

Али, не одустаје па ће питати и даље. Тако га, баш као као и многе занима под којим условима и процедурама се изнајмљују или уступају објекти за смештај миграната.

“Јавност интересује и попуњавање граничне полиције и однос Савета министара спрам тог питања, али и издвајање и утрошак средстава из буџета на свим нивоима власти за ублажавање последица мигрантске кризе” – додаје Магазиновић.

Мизерна подршка

Новац који стиже из Европске уније, те међународних фондова, очито је, најмање долазе тамо где је најпотребније, у Унско – сански кантон, понављају власти овог кантона.

Мизерна је подршка и од домаћих власти. Осим 200.000 марака које је уплатио Кантон Сарајево, других уплата у поменуте сврхе на трезор Кантона није било, истиче премијер Мустафа Ружнић.

“Када је у питању издвајање средстава од других нивоа власти укључујући и Федерацију БиХ, одлуке су донесене али ми ништа још нисмо добили, осим уплате из Кантона Сарајево” – истиче премијер Ружнић.

Највећи износ Европског новца за управљање миграцијама у БиХ требао је бити оперативан након што се утврди нова локација за прихват миграната у Унско-санском кантону.

Међутим, како за Европску унију Вучјак није прихватљива локација за прихват миграната, милиони евра остају на чекању.

Како се проусташке снаге припремају за обрачун са Србима, прочитајте ОВДЕ.

Извор: avaz. ba

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА