Најновије

СТАНКОВИЋ СПУСТИО ШИПТАРЕ НА ЗЕМЉУ: Прешевска долина је део Србије! Тако ће и остати!

Председник Координационог тела за Бујановац, Прешево и Медвеђу Зоран Станковић изјавио је да је одржавање ванредне седница приштинског парламентана на тему положаја Албанаца на југу Србије по његовом мишљењу за похвалу, ако ће та седница допринети бољем разумевању грађана Приштине и Прешева, Бујановца и Медвеђе.

Зоран Станковић (Фото: Јутјуб)

Он је изразио уверење да ће помоћ коју је најавио приштински парламент за Албанце у ове три општине у Србији бити на добробит свих грађана који ту живе.

Коментаришући захтеве Албанаца из ове три општине да буду део дијалога Београда и Приштине, о чему је данас било речи на седници косовског парламента, Станковић каже:

"Милион пута сам рекао да су Прешево, Бујановац и Медвеђа саставни део Србије и да ће тако остати, а они који немају шта да раде нека причају о отцепљењу и припајању било којој територији укључујући и територију КиМ", рекао је Станковић поводом седнице на којој су приштински посланици тврдили да је статус Албанаца на југу Србије погоршан и захтевали да имају иста права која имају Срби на тзв. Косову, као и да тзв. "Прешевска долина" будео део дијалога Београда и Приштине.

Станковић је то рекао у Бујановцу где је разговарао са локалним челницима о проблемима који тиште грађане, а тичу се изградње фабрике за прераду вода, обезбеђивања уџбеника за наставу на албанском.

Станковић је рекао да је у сталном контакту са руководством локалне самоуправе и да је разговарао са председником општине Бујановац Шаипом Камберијем.

"Са Камберијем смо разговарали о проблему запошљавања, уписа студената на одељења бујановачких факултета, као и свих текући који тиште општину, а где ми можемо да допринесемо радом и активностима и да заједно са локалном самоуправом учинимо оно што је наша фукционална и законска обавеза", рекао је Станковић.

Подсетио да је раније обишао локације у Бујановцу у ромском насељу, око Бујановачке бање где се фекалне воде изливају у центру насеља поред саме зграде Бујановачке бање.

"То представља опасан проблем за ширење заразе и то је нешто што је у фази решавања, обзиром да је идејни нацрт за Бујановац који обухвата и Прешево урађен сад очекујемо да се обезбеде средстава од седам милиона евра којим би се овај проблем решио", рекао је Станковић.

Упитан да прокоментарише одлуку председника Националног савета Албанаца Рагми Мустафе да тужи министра Александра Вулина због употребе речи Шиптари којом их је увредио.

"Немамо права да се мешамо у рад правосудних органа и тужилаштва тако да очекујемо да ће они то решити на одговарајући начин и предвиђеном року", рекао је Станковић.

Прочитајте ОВДЕ како је  сељак са моторном тестером у руци одржао лекцију Вучићу.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА