Најновије

СТИГЛО ИЗВИЊЕЊЕ АМФИЛОХИЈУ: Украјинска црква се покајала због сарадње са Mирашевим распопом!

Митрополија црногорско-приморска пренела је у свом саопштењу писмо Украјинске цркве митрополиту Амфилохију у вези са службом архимандрита такозване ЦПЦ у Кијеву.

Митрополит Амфилохије је задовољан одговором из Украјине (Фото: Јутјуб)

У писму се истиче жаљење због тог догађаја и додаје да је реч о немару свештеника који су учествовали у служби.

У саопштењу Митрополије истиче се да је мотив за објављивање делова писма у јавности "како би наивни у Црној Гори сазнали о каквој се цркви, тзв. ЦПЦ ради и каквом њиховом новом 'епископу'".

У писму Украјинске православне цркве, коју је недавно признала Васељенска патријаршија, истиче се жаљење јер је архимандриту Борису Бојовићу дозвољено саслужење у Кијеву и додаје да је реч о немару свештеника који су учествовали у служби.

"Ваше Високопреосвештенство, возљубљени у Христу брате, са великом тугом пишем ово лично писмо Вашем Високопреосвештенству, јер сам Вас, без икакве своје намере растужио саслужујући са 'архимандритом' Борисом недавно у Кијеву", наводи се у саопштењу Епархије.

Указује се да је контакт са ЦПЦ постојао до тренутка признања Украјинске православне цркве од стране Васељенске патријаршије.

У саопштењу се додаје да Украјинска црква уверава митрополита Амфилохија да разуме његово незадовољство и истиче да та црква одржава везе само са онима које је Васељенска патријаршија признала.

"Познати сте ми по Вашем пастирском и духовном раду, као проповедник Православне цркве, и са тог разлога, у целини Вам откривам своје срце, и молим Вас да схватите дани догађај, као један од првих корака наше младе Помесне цркве, као члана породице Светих Божјих аутокефалних цркава", закључује се у писму које преноси Митрополија црногорско-приморска.

Прочитајте ОВДЕ како је Мило Ђукановић започео завршну фазу етнички чисте Црне Горе.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА