Најновије

ВАЖНИ СУСРЕТИ ДАЧИЋА У ПАНАМИ: У име Србије на инаугурацији новог председника!

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић налази се у дводневној посети Панами у оквиру турнеје по Латинској Америци

Ивица Дачић у Панами (Фото: mfa.gov.rs)

На церемонији инаугурације новог председника Панаме, Лаурентина Кортиса Коена, који је победио на изборима одржаним у мају 2019. године, Србију представља први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић.

Током свечаног пријема, организованог у оквиру свечаности испраћаја претходног председника Хуана Карлоса Вареле, министар Дачић имао је прилике да у неформалним сусретима непосредно разговора са бројим високим званицама из целог света, међу којима су били краљ Шпаније Фелипе II, потпредседник Ел Салвадора Феликс Уљоа, секретар за трговину Сједињених Америчких Држава Вилбур Рос, министар пољопривреде Кине Хан Чангфу, министри спољних послова Шпаније, Чилеа, Перуа, Боливије, као и са другим високим званицама из политичког, привредног и културног живота Панаме и региона.

Исабел де Саинт Мало де Алварадо потпредседница, истовремено, и министарка иностраних послова Панаме, у пријатељском разговору са првим потпредседником Владе Србије и министром спољних послова Ивицом Дачићем високо је оценила присуство делегације Србије на свечаности инаугурације новог председника Панаме истакавши да је то још једна потврда ангажованости Србије у грађењу пријатељских веза са Панамом са којом постоји традиција добре сарадње још из периода некадашње Југославије.

Церемоније примопредаје власти између претходног председника Хуана Карлоса Вареле и наступајућег Лаурентина Кортиса Коена биће завршена полагањем свечане заклетве наредног председника, саопштено је из МСП-а.

Вучић изјавио за кога раде поједини људи из власти! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА