Најновије

ВУЧИЋ: Неки људи из власти раде за стране службе!

Политичари, како из власти тако и из опозиције, већ годину у по дана сарађују са странцима у кампањи чији је циљ разбијање севера Косова, рекао је Александар Вучић.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Истовремено, министар полиције Небојша Стефановић истиче да се из наступа појединих политичара јасно види да не раде у интересу грађана Србије.

- Добро сам обавештен да Албанци и поједине стране агентуре виде да имају озбиљан отпор на северу Космета, они по сваку цену хоће да сломе тај отпор, и то преко српских политичара, како из опозиције тако и из власти - навео је шеф државе. 

Север је рак-рана 

У интервјуу за телевизију О.2 председник државе детаљно је објаснио шему и модел по којима домаћи политичари шурују са странцима. 

- Годину и по дана воде најпрљавију кампању против севера Косова и против нашег народа на северу Косова, годину и по дана! Ја знам одакле то иде, ја знам шта раде поједине стране земље, какво агентурно деловање захтевају, зашто им је важно да се разори север Косова. Они север Косова доживљавају као рак-рану такозване косовске државе. Зато је потребно разбити север, уништити север и више нема проблема за Албанце. То раде преко домаћих политичара и то раде преко дела медија, то раде како се агентурно делује. Брате мили, то је читава акција, није то једноставно описати, и преко, наравно, дела људи из власти који раде за њих, и тако даље - прецизирао је Вучић.

Додао је да се наслушао глупости у медијима од домаћих политичара који стају у одбрану Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија, а против своје земље, како би се додворили странцима или прикупили јефтине политичке поене. 

Приватне рачунице

Потпредседник Владе и министар полиције Небојша Стефановић поручује да стране силе имају своје интересе и њих не интересује шта је добро за Србију, већ су само фокусиране на испуњење својих циљева. 

- Када видите наступе појединих политичара у јавности, видите да се ти ставови не уклапају у званичну политику Србије, већ су ближи појединим силама. Неки то раде да им се додворе, неки рачунају да ће странци да их доведу на власт или да на власти опстану због подршке неких других држава. Наравно да је то илузија јер у Србији, која је данас у великој мери независна, највише захваљујући Вучићу и политици коју је водио, о власти и кључним питањима одлучује само народ - поручује Стефановић.

Потпредседник Владе додао је и да верује у памет нашег народа да ће увек бирати оне који одлуке доносе у државном и интересу грађана, а не оне који мисле само на себе. 

- Такође, наше службе безбедности неће дозволити да било ко угрози наше националне интересе, због чега је важно и јачање система који гарантује нашу самосталност у доношењу свих кључних одлука. Чини ми се да људи некада не разумеју колико напора председник улаже да би од изгубљене утакмице дошао до резултата који може да гарантује опстанак Срба, и то не само на КиМ, али сам потпуно сигуран да народ осећа да је та политика гарант нашег напретка и једина могућа за нашу земљу - закључује Стефановић.

Ево како делују служе Америке и Русије 
 
Бивши обавештајац Божидар Спасић објашњава да америчке и руске обавештајне службе раде на исти начин, а једина разлика је у циљу њиховог деловања.

1. Око Косова најактивнија је руска служба ГРУ, док је од америчких највише укључена ЦИА и службе при америчком министарству одбране 

2. Много раније него што избије сукоб обавештајне службе путем дипломата, новинара и НВО ступе у контакт са особама за које процене да могу бити људи од утицаја 

3. Када се добију људи од утицаја, од њих се тражи да унутар апарата власти, безбедносних органа, владе, препоруче лица којима би се могло приступити и који би могли да достављају информације, краду снимке или на други начин прикупљају информације од значаја

4. Потенцијалним сарадницима прилази обавештајац задужен за њих, обично на неком ручку, у кафићу или у иностранству и то су све изазване ситуације, делују случајно, али су унапред испланиране

5. Када је сарадник ангажован, одређује се обавештајац који ради са њим или се пак информације достављају преко трећег лица које је поуздано

6. Најзначајнији агенти су они који се врбују унутар војске и полиције, обавештајних служби или када се налазе у непосредном окружењу председника Владе или републике

7. Постоје и тзв. меки обавештајци, који нису на извору података, али прате шта се дешава и прослеђују информације

8. Нема импровизације, а када не могу да сазнају информације у земљи, онда се користе босанским, црногорским и хрватским службама.

Палмер ради све за независно Косово 

Коментаришући поруку Метјуа Палмера, заменика помоћника државног секретара САД, да до пролећа, када ће бити избори у Србији, треба наставити и окончати дијалог Београда и Приштине, Вучић је рекао: 

- Он је озбиљан политичар, одлично познаје овај регион, али Мет Палмер ће да уради све да Косово функционише како независна држава - прокоментарисао је Вучић.

На питање да ли би могла да се "врати она опција око разграничења", одговорио је:

- Ми нисмо успели зато што наше нежне уши не воле да чују истину. Супер, једног дана ће неко некад о нечему морати да разговара ако у међувремену све не погубимо - навео је Вучић.

Мирослав Лазански, војни аналитичар

Стране агентуре су врло активне око Косова и у дестабилизацију су укључени домаћи политичари. То службе сигурно знају, треба пратити ко иде у које амбасаде, у којим интервалима и са ким се среће по кафићима и онда ће све бити јасно.

Верујемо Трампу, али не гута удицу

На питање новинара да ли администрација америчког председника Доналда Трампа може да помогне решавање КиМ, Вучић одговара:
- Да ли имамо више поверења у Доналда Трампа него у претходну администрацију - да. Да ли они могу да мењају своје ставове дубински и суштински у односу на оне који су били раније - не, и то је варка чију удицу ми не смемо да прогутамо - навео је Вучић.

Ако Руси падну, Србија ће бити уништена. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА