Најновије

НАСМЕЈТЕ СЕ: Ево како су Британци одговорили на Трампове увреде!

Министар спољних послова Велике Британије Џереми Хант оценио је да су коментари америчког председника Доналда Трампа на рачун британског амбасадора у Вашингтону и премијерке Терезе Меј "погрешни и пуни непоштовања".

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Пошто је британска штампа објавила не баш похвалну оцену амбасадора Кима Дерока о америчкој администрацији, Трамп га је назвао "веома глупим", а за Терезу Меј је рекао да је "будаласто" водила процес изласка Велике Британије из Европске уније.

Хант је на Твитеру написао да би "савезници требало да се односе једни према другима са поштовањем" и да "уколико он постане премијер, амбасадор остаје".

Хант је један од двојице чланова Конзервативне партије који се такмиче да наследе Меј на позицији лидера странке и премијера Велике Британије.

Став Ханта се, међутим, разликује од његовог ривала Бориса Џонсона који је, упитан о Трамповој критици премијерке, рекао: "И сам сам имао веома критичке коментаре о Брегзиту, а сматрам да је веома важно да имамо снажне односе са својим најважнијим савезником".

У недељу су објављени мејлови у којима је Дерок, у поверљивој преписци са својом владом, Трампа описао као "некомпетентног" и "јединствено дисфункционалног" лидера.

Због скандала који је избио амбасадор Дерок неће се срести са председниковом ћерком Иванком Трамп, како је то било планирано, речено је за ББЦ.

Портпарол британске премијерке Терезе Меј саопштио је да је Дерок "савестан, поштован службеник владе"и потврдио да нема планова да Меј и Трамп телефонски разговарају о односнима после "цурења" информација.

Раније током дана, Трамп је на Твитеру написао: "Ћакнути амбасадор Уједињеног Краљевства којег су утрапили Сједињеним Државама није неко са киме смо одушевљени, веома глуп тип".

Дерок је именован за амбасадора у Вашингтону у јануару 2016. године, годину дана пре него што је Трамп постао председник.  

Прочитајте ОВДЕ зашто се Ердоган не шали.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА