Најновије

AМЕРИЧКЕ ЕЛИТЕ СПРЕMАЈУ НУКЛЕРАНИ РАТ ЈЕР НЕ МОГУ ДА ПОДНЕСУ ЕКОНОМСКИ ПОРАЗ: Кина доводи Америку инферниорни положај (ВИДЕО)

Aмеричке елите верују да је ово задњи тренутак у коме могу да униште Кину и спреле је да тотално економски прегази САД и то је главни разлог заоштравања односа две нуклеарне силе, тврди економиста Бранко Павловић

Илустрација (Pixabay.com)

Павловић је гостујући у продукцији “Балкан инфо” објаснио да је у време агресије НАТО на СРЈ 1999. бруто друштвени производ (БДП) САД био до 4,5 пута већи од збира БДП Индије, Кине и Русије. Он каже да је данас збир БДП Индије, Кине и Русије дупло већи од БДП САД, а да је више од две трећине тог преокрета последица раста економије Кина 

Павловић каже да ће из америчког угла за 20 година бити немогуће победити Кину и зато су америчке елите решиле да сада руше Кину. Међутим, он сматра да је САД већ закаснила и да је немогуће да спрече даљи раст Кине, односно да САД нису могле ни да замисле да ће доћи до толиког економског и војног раста Кине.

- Кина доводи Америку у један инферниорни економски положај – сматра Павловић.

Аналитичар Александар Павић каже да Америка гура свет на ивицу нуклеарног сукоба и да “лудаци” из америчке власти све чешће говоре о ограниченој употреби нуклеарног оружја. Павић каже да је током 50их и 60их америчко друштво било такмичарски расположено према другим земљама, али да нова америчка елита сматра да конкуренте треба уништити, а не победити у такмичењу.

Како је Мустафа Голубић од Танкосићевог четника поста Стаљинов агент сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА