Најновије

ДЕСНИЧАРИ ПРЕКИНУЛИ СРАМНУ ПРЕДСТАВУ О СРЕБРЕНИЦИ: Националисти причали са глумцима, а онда певали о Косову и српским херојима!

Око 20 особа у мајицама са националистичким симболима и обрисима Косова упало је на извођење представе "Сребреница. Кад ми убијени устанемо" у Коларчевој задужбини, коју организује Хелсиншки одбор за људска права.

Десничари прекинули представу на Коларцу (Фото: Н1/Принтскрин)

Полиција их је после вербалног сукоба са редитељем и глумцима извела напоље.

Група која је упала на представу покушала је у више наврата да надгласа редитеља Златка Паковића узвицима да у Сребреници није било геноцида и да је Ратко Младић херој, да би после тога почели да певају националистичке песме.

Организатори су у неколико наврата апеловали на припаднике МУП-а у цивилу да избаце десничаре како би се представа наставила у миру. Тек након што су глумци изашли са њима да разговарају, полиција је извела националисте из сале.

Глумцима се придружила и публика, која је покушала да избаци десничаре напоље.

На питање новинара због чега нису спречили улазак људи са националистичким обележјима, један од припадника полиције рекао је да је улаз слободан и да нису могли да реагују, али да ће све процесуирати. Додао је да је било битно да не дође до физичког конфликта.

Прочитајте ОВДЕ драматично упозорење Мирослава Лазанског.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА