Најновије

НЕМАЧКА ОВО ЈОШ НИЈЕ ДОЖИВЕЛА: Ангела Меркел прекршила протокол! (ВИДЕО)

Немачка канцеларка Ангела Меркел је у Берлину током дочека премијерке Данске, Мете Фредериксен, затражила измену протокола и на званичној церемонији седела са својом гошћом током интонирања химни.

Aнгела Меркел и Мета Фредериксен (Фото: Јутјуб)

Здравље немачке канцеларке постало је главна тема светских медија, пошто је у последњих месец дана имала већ три напада слабости, праћена дрхтавицом, током службених пријема страних државника.


Данска премијерка је прихватила да током церемоније добродошлице, са свим војним почастима, седи поред канцеларке, упркос постојећем протоколу за овакву прилику.

Ангела Меркел и Мета Фредериксен су се удобно сместиле у беле столице постављене на црвеном тепиху испред седишта немачке владе у Берлину.

Током интонирања химни, немачка канцеларка је мирно седела, само се благо смешећи својој гошћи у знак добродошлице.

Како наводи немачки Билд, Меркелова је затражила измену протокола, јер је само дан раније, приликом дочека финског званичника, имала трећи напад слабости.

Ова одлука Ангеле Меркел, која дужност канцелара Немачке треба да обавља до 2021. године, додатно је подстакла нагађања о стању њеног здравља. Многи верују да су исцрпљујући распоред дужности и чести маратонски ноћни састанци почели да остављају озбиљне последице на њено здравље.

Претпостављене дијагнозе у немачким медијима се крећу од дехидрације до анксиозности, преко премора и стреса. Билд цајтунг је недавно известио да је Меркелова после првог напада, током посете Володимира Зеленског, урадила анализу крви како би утврдила да ли јој недостају одређени минерали. Наводно, анализе су показале да је све у реду.

Прочитајте ОВДЕ како је избила нова криза у Персијском заливу.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА