Најновије

ЂУКАНОВИЋ У ПАТОЛОШКОЈ МРЖЊИ ПРЕМА СРБИМА ИЗЈАВИО: Или ћете бити лојални или ћете завршити у затвору где вам је и место!

Председник ЦГ Мило Ђукановић изјавио је да је најбољи пут за превазилажење подела међу православним верницима формирање "православне цркве Црне Горе".

Мило Ђукановић (Фото: Јутјуб/Правда)

Ђукановић тврди да је "неупитно" да је постојала аутокефална "Црногорска православна црква" и да је "неупитно" право актуелне Црне Горе да, како је рекао, крене у операцију обнове такозване Црногорске православне цркве.

Он је за Јавни сервис Црне Горе додао да су Митрополији црногорско-приморској и њеном свештенству широм отворена врата да буду део тог решења, а не да, како је навео "традиционално остану део проблема".

Он каже да је Српска паравославна црква, како наводи, важан фактор подељености православног становништва у Црној Гори.

Коментаришући писмо Васељенског патријарха Вартоломеја, Ђукановић је рекао да га је добио недељу дана након што га је објавила Митрополија црногорско-приморска и да га садржај писма упућује на то да је писано у Црној Гори.

Он сматра да је држава у случајевима цркве на Румији и крстионице на Михољској Превлаци показала "вишак толеранције" и додаје да убудуће неће бити тако.

Правни систем ће, како наводи, морати да се поштује.

"Свако мора да разуме да ће бити лојалан грађанин држави у којој живи и ради, или ће бити преступник. Преступници могу бити и у оделима и у мантијама и завршиће у затворским униформама јер то је судбина преступника", рекао је Ðукановић.

Брнабић изјавила да Србија није крива за злочине у Сребреници! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА