Најновије

НЕПРОМИШЉЕНИ ПОТЕЗИ: Ево како можете да се повредите приликом сексуалног односа!

Када је реч о сексу, много пута смо били у прилици да прочитамо које све користи има по здравље када се спроводи на одговарајући начин. Неке од тих користи смо и сами осетили небројано пута, као на пример, да поправља расположење. Апсолвирали смо: разлога да будемо сексуално активнији је много, али ипак треба да поведемо рачуна пре него што се упустимо у интимне односе, како касније не бисмо искусили негативне последице.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Шта оштећује вашу вагину током секса

Толико смо фокусирани на ужитак приликом секса да нисмо ни свесни да постоје ствари које могу да нам нашкоде. Као што смо веч нагласили, ваша вагина највише страда због непромишљених поступака током сексуалног чина, тако да не би било лоше да почнете да размишљате и о овом аспекту.

Недостатак хигијене

Недостатак хигијене када се ради о рукама, један је од главних непријатеља вагине. На овај начин, могу се унети бројне бактерије. Зато, пре сексуалног чина, оперите руке и ви и ваш партнер. Обратите пажњу и на оралну хигијену пре оралног секса, посебно уколико имате неку рану или повреду у устима.

Шта не спада у сексуалне играчке

Многе жене користе прехрамбене намирнице за мастурбирање или као сексуалне играчке. Ипак, овако нешто никако не препоручујемо. Воће и поврће не би требало да користити као помагала у сексуалном чину. Већина садржи пестициде, отрове који могу озбиљно нарушити вагиналну флору. Сигурни смо да не желите да угрозите здравље своје вагине на овај начин. Поред тога, део воћа или поврћа може се одломити и остати унутар вагине, а да то и не приметите. У том случају, потребна је хирушка интервенција. Нема потребе да овако компликујете свој живот.

Опрезно са намирницама

Настављамо причу о намирницама, које се користе као еротска стимулација. Неким људима је фантазија да прекрију тело партнера отопљеном чоколадом или шлагом. Заиста је стимулативно, слажемо се, али ипак не би требало ове намирнице да користите у интимним регијама, уколико желите да избегнете могућност појаве иритације и инфекције.

Секси играчке

Еротске играчке су идеалне уколико желите да обогатите свој сексуални живот и учините га занимљивим. Ипак, морате их одржавати на прави начин, Уколико су старе, оштећене или нису опране на адекватан начин, могу се претворити у вашу ноћну мору.

Мањак лубрикације

Он је расположен за секс, ви сте такође расположени, али ваша вагина ипак није довољно влажна из неког разлога. Прикочите. Имајте лубрикант увек при руци и искористите га или продужите предигру, јер секс без лубриканта (природног или купљеног) може физички оштетити нежну слузокожу вагине и проузроковати ране.

Превише сапуна

Врло је важно да одржавате адекватну интимну хигијену, пре и након секса. Ипак, ово не значи да треба увек да користите сапун, јер сапуни и гелови могу нарушити вагиналну флору. Зато је много боље да се перете само водом.

Секс без заштите

Уколико нисте у стабилној вези, секс без кондома је огроман ризик по ваше здравље због огромног броја полно преносивих болести, од којих су неке и неизлечиве.

Какав секс би увек требало да избегавате јер ћете се касније осећати горе него икад прочитајте ОВДЕ.

Извор: Женски магазин

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА