Најновије

ПЕТРОВДАНСКИ КРВАВИ ПИР: Одреди Насера Орића нису имали милости ни према деци

Де­чак Сло­бо­дан Сто­ја­но­вић (11) у Сре­бре­ни­ци је про­на­ђен са ше­ст изби­је­них зу­ба гор­ње ви­ли­це и са ра­зре­за­ним тр­бу­хом у обли­ку кр­ста, а ру­ке су му до ла­ка­та би­ле од­се­че­не.

Насер Орић (Фото: Јутјуб)

Он се вра­тио у се­ло да уз­ме свог пса, ко­јег је за­бо­ра­вио кад су бе­жа­ли од ко­ља­ча На­се­ра Ори­ћа. Жр­тва Ори­ће­вих зло­тво­ра је Вла­ди­мир Га­јић, ко­ји је имао са­мо че­ти­ри го­ди­не, Но­ви­ца Бо­ги­ће­вић 14. Ср­би су кла­ни но­же­ви­ма и се­ки­ра­ма, за­ки­ва­ни за др­ве­ће, да­вље­ни жи­цом, пе­че­ни на ра­жњу, де­ца су уби­ја­на пред очи­ма сво­јих ма­ј­ки.

Ори­ће­ви кр­в­ни­ци ни­су има­ли ми­лос­ти пре­ма де­ци: хла­д­но­кр­в­но је уби­јен ше­сто­го­ди­шњи де­чак Але­к­сан­дар Ди­ми­три­је­вић из Ске­ла­на и ње­гов ро­ђе­ни брат Ра­ди­сав. Ја­нуа­ра 1993. у на­па­ду на Ске­ла­не сре­бре­ни­ч­ки му­сли­ма­ни, под ко­ман­дом Ори­ћа, уби­ли су и де­цу Але­к­сан­дра (4) и Ра­ди­шу (11).

На­па­ди су се де­ша­ва­ли на хри­шћан­ске пра­зни­ке, као што је то би­ло и на Пе­тро­в­дан 1992, ка­да су му­сли­ман­ске сна­ге под ко­ман­дом Ори­ћа упа­ле у ср­п­ска се­ла За­ла­зје, Би­ља­ча, Са­се и За­го­не и уби­ле и из­ма­са­кри­ра­ле 69 ср­п­ских ци­ви­ла, ви­ше од 70 ра­ни­ли, а 19 се во­де као не­ста­ли.

Неиспричане приче генерала Делића са Паштрика прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА