Најновије

ПУТИН ЖЕЛИ НОВУ ЈАЛТУ И ДОБИЋЕ ЈЕ: САД морају поново да поделе свет са Русијом! Сви су у ишчекивању...

Пољски новинар Јацек Пржибилски је у свом новом чланку написао да “Путин жели нову Јалту” и да САД, као прагматична земља, може да преговара са Русијом и лиши Пољску њене безбедносне, тампон зоне, за коју су Украјина и Белорусија традиционално служиле.

Путин (Фото: kremlin.ru)

У чланку “Путин жели нову Јалту”, Пржибилски предвиђа да је “ублажавање непријатељства на линији запад-русија сасвим могуц́е”, јер се Американци данас радије фокусирају на конфронтацију са другим непријатељима, на пример, Кином и Ираном.

“Варшавско руководство треба да се присети да иако Америка воли демократију, она је веома прагматична земља. Највероватније нас неће продати Русији, али у оквиру “Јалтског споразума 2.0”, Пољска може бити лишена тампон зоне којој су Украјина и Белорусија традиционално служиле “.

Јацек Пржибилски верује да је “Запад, судећи по свему, спреман да поново подели сфере утицаја (са Русијом) ”. Као потврду своје теорије, новинар цитира делове извештаја од 150 страница, припремљених по налогу Пентагона за Здружене команданте штаба САД-а.

Аутори документа наводе да Москва “има морално право да контролише територију источне Европе”.

Јацек Пржибилски је десетак година радио у новинама Рзецзпосполита, путујући на мисије у Ирак, Авганистан, Чад, Израел. Био је и дописник у Вашингтону.

Москва предузима контрамере због америчке претње. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА