Најновије

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ ВОЈИСЛАВА ШЕШЕЉА: Кристијан Голубовић палио џамију по налогу Коштунице!

Кристијан Голубовић је запалио бајракли џамију у марту 2004. године, током демонстрација у Беогфраду, тврди Војислав Шешељ, лидер радикала, објашњавајући да је овај то учинио по налогу Демократске странке Србије (ДСС), на чијем је челу тада био премијер Србије Војислав Коштуница.

Шешељ (Фото: Јутјуб)

- Голубовић је радио под диригентском палицом Александра Никитовића, тадашњег шефа кабинета Војислава Коштунице. Следбеници Војислава Коштунице, предвођени Кристијаном, напали су и запалили џамију - испричао је Шешељ.

О Кристијановој улози својевремено је говорио и бивши београдски муфтија Мухамед Јусуфспахић, који је пре две године, на годишњицу паљења написао:

- Није Кими палио, већ Кристијан.

Тада је муфтија одбио додатно да појасни да ли је мислио на Кристијана Голубовића, мада је било очигледно на кога је алудирао.

О повезаности Коштуничиног ДСС са паљењем џамије спекулисало се и због улоге министра полиције Драгана Јочића, блиског Коштуничиног сарадника и функционера ДСС-а. Тако постоје аудио-снимци на којима Јочић забрањује употребу силе и одбија да изда наредбу за ангажовање Жандармерије.

Подсетимо, београдска Бајракли џамија запоаљена је у ноћи између 17. и 18. марта 2004. године, у демонстрацијама које су у Београду избиле због насиља над Србима на Косову.

Тада је проваљено у двориште, разбијени су прозори и запаљена зграда. У нередима, према објављеним подацима, до темеља је изгорела и библиотека са више од 7.000 књига, а из џамије је украдено 50.000 евра. Повређено је десет полицајаца у сукобима са демонстрантима.

Пре пет година, Апелациони суд донео је коначну пресуду у процесу који је називан суђење за паљење џамије, мада се у ствари судило због каменовања полицајаца који су обезбеђивали Бајракли џамију. Тада су донете три осуђујуће пресуде, али за само паљење, практично, нико никада није осуђен.

Америка призива рат на Косову! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА