Најновије

ИЗНЕНАЂЕЊЕ ЗА МАКРОНА: Три спрске песме ће бити изведене за француског председника, а носе јаку поруку! (ВИДЕО)

Француски председник Емануел Макрон допутоваће наредне недеље у Београд, где че се састати са државним врхом Србије.

Емануел Макрон (Фото: Јутјуб)

У нашу престоницу стићи ће директним летом из Москве, где се састаје са руским председником Владимиром Путином, а очекује се да ће главне теме разговора у Србији бити оне везане за питање Косова и Метохије, као и путу Србије ка чланству у Европској унији.

Међутим, Макрона ће поред редовних протокола приликом пријема високих страних делегација, дочекати и мало изненађење као знак пријатељских односа две државе у историји.

Тако ће за француског председника бити изведене песме "Тамо далеко", "Креће се лађа француска", као и "Песма француско-српског пријатељства", која је отпевана 1988. године пред Франсоа Митераном.

"Песма француско-српског пријатељства" је настала пре три деценије. Стихове је написао Миливоје Павловић, тада млади књижевник, а сада универзитетски професор.

Планиран је и званични састанак две државне делегације, као и посета Новом Гробљу, обилазак Споменика браниоцима Београда, Калемегдану, обилазак Споменика захвалности Француској.

У близини споменика на Калемегдану два председника ће се обратити окупљеним грађанима. 

Током другог дана боравка Макрон ће се срести са младима из регионалног омладинског центра, као и са неколико уметника. 

Француског председника ће, иначе, у Београду чувати 4.000 специјалаца а мере безбедности биће на највишем нивоу. Неколико дестина француских безбедњака већ је стигло у нашу земљу а један број ће доћи заједно са Макроном, пише Блиц, наводећи да француски лидер стиже у Београд сам - без супруге Брижит.

За потребе Макроновог обезбеђења биће ангажовани и припадници војске и полиције, међу којима и снајперисти. Улице којима се буде кретала колона са возилима француске делегације биће у етапама затваране.

Макрон ће се пред једном Српкињом бацити на колена! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА