Најновије

ПРИШТИНСКИ МЕДИЈИ: Директори осумњичени за шпијунажу радили по налогу МУП Србије

Током саслушања пред тужиоцем у Гњилану, двојица Срба осумњичених за шпијунажу Д. Д. и Т. Т, изјавили су да су покушали да извесна документа из Општине Клокот пренесу у Србију, у Врање, те да су то радили по налогу Министартсва унутрашњих послова Србије.

Косовска полиција (Фото: Јутјуб)

Ради се о документима који имају везе са председником општине Клокот, Божидаром Дејановићем.

Према информацијама Телевизије Т7 оптужени су изјавили да су то радили на притисак МУП-а Србије а не по сопственој жељи. Оптужени су пред тужиоцем рекли:

“То није била моја жеља, већ сутрадан сам могао да пошаљем документацију у Врање. Прошло је више од три месеца и био сам обавезан да пошаљем документацију, на захтев МУП-а, а упутства сам добио телефоном, од Одељења за образовање. Саветовано ми је да досије Божидара Дејановића пошаљем у Врање”.

Штавише, да би ти документи били обезбеђени, било је и контроле од стране Србије.

“Захтев од стране МУП-а (Србије) смо добили 20. марта 2019. године, док смо на овај захтев одговорили 10. јула 2019. године, значи скоро четири месеца, бојали смо се и то је био разлог за одлагање“, рекли су они.

Према истим изворима Т7, Инспекторат МУП-а Србије је посетио школу „Младен Марковић“ у Северној Митровици, где је Т. Т. вршилац дужности директора.

Они су и у овој школи такође тражили документе.

“Инспектор Асић ме је неколико пута назвао телефоном и питао зашто није послата тражена документација, пошто је захтев МУП-а био још од 20. марта 2019. године, тако да више од три и по месеца ми нисмо одговорили и претпостављам да се контрола инспекције просвете у мојој школи десила управо из тог разлога и то је био захтев Одељења за образовање да се пошаље ова документација, а то се свакако десило због притиска МУП-а на Одељењу образовања у Митровици. Инспектор Асић према информацијама које имам, комуницирао је и са Д. Д. јер он ради у две школе”, рекао је Т. Т.

Из Тужилаштва у Гњилану су потврдили да су оптужени након разговора пуштени на слободу редовном процедуром.

Такође, из Тужилаштва истичу да мора да се провери да ли су документи које су ови осумњичени имали били класификовани по закону.

Документација коју су имали, а која је била намењена да се шаље у Србију, састојила се од документације градоначелника Клокота, укључујући две дипломе, колективне уговоре и последњу одлуку о радном односу.

Прочитајте ОВДЕ шта је о Космету историчар Милош Ковић.

Извор: Косев

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА