Најновије

НОВО ВЕЛИЧАЊЕ УСТАШТВА: Колинда хвали Готовине злочине над Србима!

Председница Хрватске Kолинда Грабар-Kитаровић изјавила је у Пули да је врло емотивно доживела дугоочекивану премијеру филма "Генерал" који, како је казала, говори о животу и његовом значају за хрватску државу и хрватску историју генерала Анте Готовине.

Председница Хрватске Kолинда Грабар-Kитаровић хвали Готовину (Фото: Јутјуб)

Додала је да се нада да ће филм одјекнути у свету, односно да ће људи сазнати истину, не само о Готовини, већ уопште о Хрватској војсци.

“Цео сам филм доживела врло емотивно, присећајући се тих историјских тренутака када смо сви живели за Хрватску и уз наше хрватске војнике. Ја сам у то време била у Министарству спољних послова, где смо имали пуне руке посла пре и након акције 'Олуја', припремајући притом терен за међународну заједницу. Добро се сећам тих тренутака, били су то величанствени дани, нешто неописиво", изјавила је Грабар-Kитаровић.

Kако је навела, "морамо бити дубоко захвални свима који су учествовали у 'Олуји' и уопште у одбрани Републике Хрватске, као и Босне и Херцеговине, а посебно онима који су дали свој живот и њиховим породицама".

Kитаровић се, како су пренели хрватски медији, новинарима обратила након готово трочасовне пројекције филма редитеља Антуна Врдољака, којим је, иначе, отворен Фестивал у Пули, наводећи и "да уметност увек доживљавамо личније и више са срцем, док документарци изазову осећаје који су одраз вести".

Пројекцијом дуго очекиваног филма "Генерал" у режији Антуна Врдољака о животу и ратним "подвизима" Анте Готовине са холивудском звездом Гораном Вишњићем у насловној улози, у суботу увече је у Пулској Арени почео 66. Пула филм фестивал.

Пред пуном Ареном на отвореном уз очекивано присуство председнице Хрватске Kолинде Грабар Kитаровић, која је и отворила фестивал, премијерно је приказан филм који месецима уназад изазива велику пажњу у целом региону некадашње Југославије.

Реч је заправо о бајковитом приказу романсиране биографије "најомиљенијег хрватског генерала из домовинског рата" како су Готовину често називали хрватски медији.

Прочитајте ОВДЕ како је градоначелник Вуковара вређао Србе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА