Најновије

ВУЧИЋ ЧЕСТИТАО МАКРОНУ НАЦИОНАЛНИ ПРАЗНИК: "Ваша екселенцијо, драги пријатељу!"

Председник Србије Александар Вучић је данас, поводом националног празника Републике Француске, упутио честитку председнику Емануелу Макрону, уз жељу за напредак земље и благостање њених грађана, као и уз поруку да ће већ сутра имати част да му пожели добродошлицу у Београду.

Александар Вучић (Фото: predsednik.rs)

Честитку преносимо у целости:

- Ваша екселенцијо, драги пријатељу,

Примите моје искрене честитке поводом националног празника, уз најбоље жеље за напредак Француске и благостање свих њених грађана. 

Док величанственом парадом на Јелисејским пољима славите слободу, једнакост и братство, са поносним народом Француске светкују сви који деле те непролазне узоре. Међу њима су и грађани Србије, земље која је увек војевала за идеале слободарства и независности. 

Само дан касније имаћу част да Вам пожелим добродошлицу. 

Ви сте, после безмало две деценије, први председник Француске у посети Србији, и то у години у којој обележавамо 180-годишњицу успостављања дипломатских односа. 

Долазите у Београд, у један од само пет градова ван Француске овенчаних орденом Легије части, који је српска престоница заслужила "за жртве, храброст и величанствен отпор у Великом рату", у Београд који је јединствен по Споменику захвалности Француској, и у Србију, чија је борба за слободу била инспирација једном Виктору Игоу. Зато ће Ваша посета да нас подсети на то да су два народа исковала братство у најтежим историјским околностима. 

Ваша посета представљаће и потврду да су Србија и Француска на добром путу да достигну више нивое политичке и економске сарадње, какве заслужују њихово постојано пријатељство и прокламовано стратешко партнерство. И данас делимо вредности на којима почива савремена Европа и уверен сам да је, у Вашој визији реформисане Европске уније, наш европски пут реалан и остварив.

Увек можете да рачунате на Србију као поузданог партнера у одржавању стабилности на Западном Балкану. 

Дозволите да, имајући у виду углед и утицај Француске у оквирима европске и светске политике, истакнем значај подршке коју пружате нашој регионалној политици мира и сарадње, као и решавању питања од виталног интереса за напредак Србије, попут питања Косова и Метохије.

У очекивању Вашег доласка у Београд, примите, екселенцијо, срдачне поздраве и изразе дубоког уважавања - наводи се у честитки председника Вучића упућеној председнику Макрону, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника.

Ево шта Вучић нуди Макрону да би добио јачу подршку Француске! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА