Најновије

ВУЛИН ОШТРО ОДБРУСИО ПРЕДСЕДНИКУ СЕВЕРНЕ МАКЕДОНИЈЕ: "Пошто ћути о 'великој Албанији', треба да ћути и о Србији!"

Пендаровски је упитан да прокоментарише евентуалну корекцију граница у региону.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Председник Северне Македоније Стево Пендаровски рекао је данас у Љубљани да идеје попут евентуалне корекције граница не треба уопште да буду на столу у 21. веку.

Како преноси македонска новинска агенција МИА, Пендаровски је упитан да прокоментарише евентуалну корекцију граница у региону рекао како "ми не смемо, због безбедности свих нас, и због евентуалних проблема које тзв. стара Европа може да има, ни да размишљамо о враћању раних деведесетих, када смо разговарали о тим тзв. тврђим безбедносним питањима попут територије, граница, разграничења", нагласио је македонски председник на конференцији за новинаре приликом посете Словенији.

Пендаровски каже да је лично убеђен да границе "треба да остану какве јесу", те да би свака друга варијанта поновног преговарања и промена граница, као и "не дај, Боже размена људи и територија, довела до домино ефекта", па би, како каже, у томе сигурно неколико држава из региона биле прве колатералне штете.

Иначе, Пендаровски је тај став истакао још пре неколико недеља, поручивши да је идеја о размени територија и корекцији граница између Београда и Приштине "незамислива", позвавши да што пре престане са лицитирањем на ту тему.

Пендаровски је рекао да је то анахрона идеја која не припада 21. веку, и да је најстрашније уколико неко заиста озбиљно планира да покрене један такав пројекат, пренео је тада македонски портал Плусинфо.

На то је реаговао и српски министар одбране Александар Вулин, који је поручио председнику Северне Македоније да то како ће Србија решити свој унутрашњи проблем са Приштином није тема за њега, као и да "пошто ћути о ''великој Албанији'', треба да ћути и о Србији".

Додик болном истином запушио уста западу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА