Најновије

Адут ЕУ и САД самопроглашени уличарски председник Венецуеле ухваћен у крађи оружја

Венецуелански министар информисања Хорхе Родригез, објавио је доказе који повезују опозиционог лидера Хуан Гваида са крађом оружја из Боливарске републике, које је било коришћено у покушају државног удара 30. априла.

Гваидо (Фото: РИА)

Говорећи новинарима из Мирафлорес палате, Родригез је рекао да су, након догађаја 30. априла, спроведене различите линије истраге, од којих је једна била усмерена на украдено оружје за извршење државног удара.

Родригез је осудио ношење ратног оружја од стране припадника обезбеђења Хуан Гваида 30. априла.

“Имамо сведочења у видео снимцима о читавом процесу куповине и продаје тог оружја, имамо сведочења у аудио формату, јер је операција која је спроведена укључивала две особе по имену Ерик Мигел Санчез Азуахе и Џејсон Хосе Париси Кастриљо, поред Едуарда Хавиера Гарсие Гонзалеса – они су узели то оружје и планирали да га продају некоме у износу од 35.000 долара ”, рекао је он.

Изјавио је да су њих тројица ухапшени због крађе оружја из одреда Националне гарде (ГН) у Федералном законодавном двору.

Он је објаснио да је тим Гваида понудио пет пушака АК 103 и 10 шаржера за продају тајном агенту. 

Родригез је открио да су Џејсон Париси и Ерик Санчез поседовали неке од јуришних пушака, које су намеравали да искористе за покушај државног удара, на челу са Леополдом Лопезом и Хуаном Гваидом, у априлу.

Венецуеланска влада ће, како је нагласио, изнети доказе “на преговорима у Барбадосу, како би показали да ови људи и даље прибегавају насилним радњама, не би ли нарушили мир републике и напали Устав Венецуеле”.

“Играмо са отвореним картама, не може бити другачијих агенди па да онда кажу да нису ништа знали”, рекао је он, мислећи на венецуеланску опозицију која учествује на преговорима.

Руски бродови кренули у напад! Полетеле убитачне ракете "Москит"! Уништен непријатељски брод! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА