Најновије

ЦРНОМОРСКА ФЛОТА СЕ ПРИПРЕМА: Фрегата "Адмирал Григоровић" која носи "Калибар" ракету, вежбала у Средоземљу

Пилоти хеликоптера и посада фрегате крстарећих ракета Адмирала Григоровића одржали су вежбе у Средоземном мору, известила је у уторак служба за медије руске Црноморске флоте.

Адмирал Григорович (Фото: Јутјуб)

"Посада хеликоптера Ка-27ПЛ обавила је практичне летове са палубе фрегате адмирала Григоровића, која тренутно извршава задатке као део сталне радне групе за Медитеран", наводи се у саопштењу.

Пилоти поморске авијације Црноморске флоте практиковали су задатке у интеракцији са посадом фрегате како би скинули и слетели на палубу брода како у покрету тако и у сидришту, а такође су изоштрили вештине тражења и праћења подморница.

Тимови фрегата који обезбеђују летове на хеликоптерима такође су одржали вежбе како би проверили несметано функционисање свих бродских ваздухопловних система, објаснила је Флота.

Као што је раније саопштено, адмирал Григоровић, оловна фрегата Пројекат 11356 (стражарски брод према руској класификацији) почела је да обавља мисије у Средоземном мору у априлу. Фрегата прелази преко 4.000 тона и дуга је 125 метара. Она носи Калибар-НК крстареће ракете као своје главно наоружање.

Прочитајте ОВДЕ какав је то невиђени обрт у истрази.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА