Најновије

"Ја би овакве послао на 20 година робије": Шешељ жестоко оплео по новинарки!

Шешељ је новинарку назвао погрдним именима, и рекао да би "такве попут ње послао на 20 година робије"

Војислав Шешељ (Фото: Јутјуб)

Војислав Шешељ, лидер Српске радикалне странке на почетку заседања Скупштине Србије затражио је од Владе Србије да у Кривични законик уведе одредбу по којој би свака јавно изречена тврдња да је у Сребреници био геноцид, кривично била кажњавана.

Шешељ је у свом излагању као пример особе коју би требало казнити навео новинарку "Данаса", Снежану Чонградин. На Шешељеве увреде упућене новинарки овог листа, реаговало је и Удружење новинара Србије, које је затражило да се због, како су навели, претњи, увреда и језика мржење, Шешељ јавно извини.

Шешељ је новинарку "Данаса" назвао погрдним именима, и рекао да би "такве попут ње послао на 20 година робије".

- Каже држава у којој је новинарка, то је Србија и то ће проћи некажњено и незапажено, а нама стижу примедбе од ЕУ да у Србији нема слободе штампе, а ја бих сваког оваквог новинара , који ово напише послао на 20 година робије, па нек од њега граде опозиционог лидера, нека граде мученика - рекао је Шешељ.

УНС је истакао да је овакво коментарисање и вређање новинара неприхватљиво посебно у највишем законодавном телу и сматра да је заслужило реаговање председавајућег парламентом.

- Новинари и народни посланици имају право на грешке и неслагања са туђим мишљењем, али да су претње и вређање недопустиви - наводи се у саопштењу.

Макрон истицао потребу за компромисом! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА